Hans Klemm, ambasador SUA: Turcia va ramane esentiala pentru puterea NATO. Nu exista indicii ca devotamentul sau se va schimba

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca Turcia va ramane esentiala pentru puterea Aliantei Nord Atlantice si ca nu exista niciun fel de indicii ca devotamentul fata de NATO se va schimba in viitorul apropiat, adaugand ca tara ”a fost cu adevarat linia de front a refugiatilor in criza migrantilor”.

Hans Klemm a spus jurnalistilor ca Turcia este un membru foarte important al NATO, fiind si o parte critica a coalitiei, incercand sa lupte impotriva ISIS in Irak si Siria, potrivit News.ro. ”Turcia este un membru foarte important al NATO. A fost si o parte critica a coalitiei, incercand sa lupte impotriva ISIS in Irak si Siria si a fost cu adevarat linia de front a refugiatilor in criza migrantilor generata in Siria si Irak ca rezultat al razboiului civil care are loc in Siria si, de asemenea, este un partener foarte important pentru SUA”, a spus Hans Klemm.

Ambasadorul SUA in Romania a amintit ca Statele Unite au fost prima tara care a condamnat lovitura de stat din iulie din Turcia, adaugand ca opinia SUA este ca Turcia va ramane esentiala pentru puterea Aliantei Nord Atlantice si nu exista niciun fel de indicii ca devotamentul acesteia fata de NATO se va schimba in viitorul apropiat.

„SUA a fost prima tara care a condamnat lovitura de stat din iulie. Este stiut ca relatia noastra a devenit provocatoare din cauza solicitarii Turciei ca domnul Gulen sa fie deportat din SUA. Am crezut ca la nivel inalt sa mentinem o linie de dialog, chiar vicepresedintele nostru Joe Biden a fost la Ankara si a avut discutii ample cu premierul si presedintele Turciei. Perspectiva noastra, a SUA, este ca Turcia va ramane esentiala pentru puterea Aliantei Nord Atlantice si nu exista niciun fel de indicii ca devotamentul fata de NATO se va schimba in viitorul apropiat. Va fi si va ramane un partener important in lupta impotriva a ceea ce se intampla in Irak si Siria”, a mai spus ambasadorul Statelor Unite ale Americii.

Ambasadorul SUA in Romania Hans Klemm a participat, sambata seara, la Alba Iulia, la o conferinta cu tema „Migratia: criza sau oportunitate”, dezbatere organizata in cadrul Festivalului „Dilema Veche”. La discutii au participat si ambasadorul Romaniei in SUA George Maior, seful Reprezentantei CE in Romania Angela Cristea si ambasadorul Slovaciei in Romania Jan Gabor.

Citeste si:
Statele Unite intenţionează să retragă 11.900 de militari din Germania
Statele Unite intenţionează...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri