Intr-o declaratie scurta facuta in fata resedintei sale oficiale, premierul a anuntat ca va raspunde miercuri la ultima sa runda de intrebari in Parlament.

„Dupa aceea, probabil ca voi merge la (Buckingham – n.r.) Palace”, pentru a o informa pe regina in legatura cu demisia si cu faptul ca Theresa May va prelua sefia Guvernului, a precizat Cameron.

El s-a declarat incantat ca Theresa May va fi urmatorul lider al Partidului Conservator. May, in varsta de 59 de ani, care a servit ca ministru de interne in ultimii sase ani, va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii dupa Margaret Thatcher.

May a sustinut ramanerea in UE la referendumul de anul trecut. Ea a subliniat, insa, in repetate randuri dupa anuntarea rezultatelor ca „Brexit inseamna Brexit” si ca nu poate fi organizat un al doilea referendum.

Citeste si:

„In calitate de premier, ma voi asigura ca vom iesi din Uniunea Europeana”, a spus ea.

May a ramas singura candidata dupa ce ministrul britanic al energiei, Andrea Leadsom, s-a retras luni din cursa pentru conducerea Partidului Conservator si, implicit, pentru functia de premier.

Leadsom a anuntat ca se retrage din cursa, deoarece a „conchis ca interesele tarii sunt servite mai bine prin numirea imediata a unui premier puternic si cu o sustinere ampla”. Ea a adaugat ca nu crede ca se bucura de suficienta sustinere din partea parlamentarilor conservatori pentru a „conduce un Guvern puternic si stabil”.

Sursa foto: agerpresfoto