Autorul masacrului de la Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Boisvert de presa franceza, citata de News.ro.

Mohamed Lahouaiej Boisvert este un franco-tunisian in varsta de 31 de ani, cu un cazier important ce include fapte armate, violente conjugale si amenintari. El a fost retinut pentru una dintre infractiuni in urma cu cel putin o luna si a fost plasat sub control judiciar.

El nu era, insa, in vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism.

Barbatul a fost identificat datorita amprentelor digitale, ce ii apartin persoanei al carei permis de conducere a fost gasit in camion. Ei au mai recuperat din vehicul si un card bancar, dar si un telefon mobil.

In plus, anchetatorii l-au identificat pe suspect camerele de supraveghere in timp ce se urca in camion, la cativa kilometri distanta de locul atacului.

Potrivit primelor informatii, suspectul a fortat gardul metalic care inconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge in zona unde se afla multimea care urmarea focurile de artificii. Acolo a ucis cel putin 84 de persoane.

Numarul total al ranitilor nu este clar deocamdata. O parte din presa franceza vorbeste de peste 100 de persoane, restul de circa 60. Cert este ca la un spital din apropiere au fost internati 54 de copii.

Autoritatile au facut perchezitii la domiciliul atacatorului.

Teroristul de la Nisa are un copil de trei ani, este şofer de camion de profesie, iar apropiaţii sunt audiaţi de autorităţi vineri, relatează Nice-Matin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri