Autorul masacrului de la Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Boisvert de presa franceza, citata de News.ro.

Mohamed Lahouaiej Boisvert este un franco-tunisian in varsta de 31 de ani, cu un cazier important ce include fapte armate, violente conjugale si amenintari. El a fost retinut pentru una dintre infractiuni in urma cu cel putin o luna si a fost plasat sub control judiciar.

El nu era, insa, in vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism.

Barbatul a fost identificat datorita amprentelor digitale, ce ii apartin persoanei al carei permis de conducere a fost gasit in camion. Ei au mai recuperat din vehicul si un card bancar, dar si un telefon mobil.

In plus, anchetatorii l-au identificat pe suspect camerele de supraveghere in timp ce se urca in camion, la cativa kilometri distanta de locul atacului.

Citeste si:
Amenda de 150 de milioane de euro in Franta
Google, amendata cu 150 de...

Potrivit primelor informatii, suspectul a fortat gardul metalic care inconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge in zona unde se afla multimea care urmarea focurile de artificii. Acolo a ucis cel putin 84 de persoane.

Numarul total al ranitilor nu este clar deocamdata. O parte din presa franceza vorbeste de peste 100 de persoane, restul de circa 60. Cert este ca la un spital din apropiere au fost internati 54 de copii.

Autoritatile au facut perchezitii la domiciliul atacatorului.

Teroristul de la Nisa are un copil de trei ani, este şofer de camion de profesie, iar apropiaţii sunt audiaţi de autorităţi vineri, relatează Nice-Matin.

Citeste si:
Alpinismul, inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO
Alpinismul, inclus pe lista...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contribuabilii francezi vor putea fi urmariti de Fisc pe Facebook