Guvernul a aprobat plata contributiei Romaniei la Fondul voluntar al NATO pentru sustinerea Armatei Nationale Afgane. Tara noastra va plati suma de 2,1 milioane lei pentru perioada 2015-2016, conform angajamentelor asumate la nivel inalt in cadrul forurilor internationale. Bugetul de stat va suporta plata acestei contributii, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2016.

Conform unui comunicat al Guvernului, Romania si-a exprimat disponibilitatea, alaturi de state Aliate si partenere NATO, de a contribui la efortul comunitatii internationale pentru sustinerea Fortelor Nationale Afgane de Securitate si Aparare (ANSDF) cu o contributie anuala, aferenta perioadei 2015-2017, angajament reconfirmat la summit-ul NATO din Tara Galilor (septembrie 2014). Acest sprijin contribuie la consolidarea capacitatii de actiune a ANDSF in efortul de securizare si stabilizare a acestei tari, conform News.ro

Plata contributiei Romaniei pentru anul 2017, in cuantum de 500.000 USD, urmeaza sa fie autorizata printr-o Hotarare de Guvern distincta.
La Conferinta de la Bonn din 5 decembrie 2011, comunitatea internationala s-a angajat sa continue instruirea, echiparea, finantarea si dezvoltarea ANSDF dupa incheierea operatiunii ISAF, incepand cu anul 2015. Autoritatile de la Kabul s-au angajat, la randul lor, sa aloce din surse proprii 500 milioane USD anual pentru bugetul ANSDF, suma urmand sa sporeasca gradual pe masura cresterii economice a statului afgan.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri