O membra din staff-ul lui Donald Trump, responsabila de scrierea discursurilor, si-a oferit demisia asumandu-si responsabilitatea pentru scandalul plagiatului in care a fost implicata Melaniei Trump, sotia candidatului republican la presedintia SUA. Demisia a fost respinsa de catre familia Trump.

Intr-un discurs sustinut luni, cu ocazia Conventiei Nationale Republicane, Melania Trump a folosit mai multe pasaje aproape identice unora din discursul purtat de Michelle Obama, sotia lui Barack Obama, la Conventia Democrata din 2008 (vezi video).

“Am lucrat impreuna cu Melania Trump la recentul ei discurs, am discutat despre multe persoane care au inspirat-o si despre mesajele pe care vrea sa le transmita poporului american. O persoana pe care mereu a admirat-o a fost Michelle Obama. La telefon, mi-a citit niste pasaje dintr-un discurs sustinut de Michelle Obama, ca exemple. Le-am notat si mai tarziu le-am inclus intr-un draft care in final a devenit discursul final. Nu am verificat discursurile facute de Michelle Obama. Aceasta a fost greseala mea si ma simt oribil pentru haosul pe care i l-am provocat Melaniei si familiei Trump, dar si familiei Obama”, a declarat, intr-o scrisoare deschisa, Meredith McIver, persoana responsabila de scrierea discursului sustinut de Melania Trump.

Ea mai spune ca demisia a fost respinsa de catre Donald Trump, care i-a transmis ca “oamenii fac si greseli nevinovate, iar in viata crestem si invatam de pe urma unor astfel de experiente”.

"Presa petrece mai mult timp sa ancheteze cu privire la discursul Melaniei decat a petrecut FBI-ul cu e-mailurile lui Hillary", a scris candidatul republican intr-un mesaj postat ieri pe Twitter, exasperat de acest scandal.

Citeste si:
Numarul 2 din Ministerul de Interne a plagiat in teza de doctorat
Numarul 2 din Ministerul de...

Sursa foto: Debby Wong / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
5 carti pentru care sa iti faci timp de lectura vara aceasta
Setari Cookie-uri