O purtatoare de cuvant a politiei a declarat pentru The Associated Press ca fortele de ordine urmaresc un suspect sau suspecti.

"Atacatorul sau atacatorii sunt în continuare în libertate" - fie în mall, fie în jurul acestuia, a declarat pentru AP purtatoarea de cuvant Claudia Kuenzel.
Potrivit radiodifuzorului public Bayrischer Rundfunk, atacul a avut loc la restaurantul McDonald's din mallul Olympia-Einkaufszentrum, situat în partea de nord a Munchenului.

Un reporter de la postul de radio B5, Armin Fritz, declara pentru AP ca întregul sistem public de transport a fost închis, în timp ce politia cauta atacatorul sau atacatorii.

Citeste si:

Acesta este al doilea atac comis în Germania în mai putin de o saptamana. Potrivit BBC, o înregistrare video surprinde un om care trage focuri de arma în exteriorul mallului.

În timp ce politia afirma ca ar fi vorba despre unul sau mai multi atacatori, unii martori afirma ca au vazut un barbat înarmat fugind catre o statie de metrou.
În înregistrari video cu telefonul mobil - a caror autenticitate nu a fost confirmata - apare un barbat care trage focuri de arma langa un restaurant McDonald's.

Metroul a fost închis.

Sursa foto: Checubus/ Shutterstock