Board-ul BCE este acuzat de favoritism, in atribuirea unei functii la Bruxelles

Board-ul Bancii Centrale Europene (BCE) a primit o plangere din partea consiliului angajatilor, in care este acuzat ca numirea noului reprezentant al institutiei la Bruxelles arata ca un act de favoritism, relateaza Bloomberg, citat de News.ro.

Reprezentantii angajatilor au trimis scrisoarea dupa ce Stephane Rottier a fost desemnat sa conduca biroul BCE in orasul care gazduieste majoritatea institutiilor europene. Postul vacant nu a fost anuntat vacant nici la nivel intern nici public.

Rottier, care va prelua postul la 1 septembrie, este in prezent consilier al economistului sef al BCE, Peter Praet. Un purtator de cuvant al BCE a confirmat plangerea si a spus ca numirea a urmat procedurile bancii. Acesta a aratat ca activitatea lui Rottier pentru Praet nu a inclus un rol decizional, iar economistul sef, membru in board-ul BCE, nu a facut parte din comisia de selectie.

”Numirile din cadrul BCE se bazeaza pe capacitate si performanta. Rotttier este un economist cu o experienta de 16 ani in banci centrale, FMI si Ministerul de Finante din Belgia”, se arata intr-un comunicat al BCE. Un sondaj efectuat in 2015 intre angajatii BCE a aratat ingrijorari legale de lipsa de transparenta si valoare, in numirile interne.

Citeste si:
Banca Centrala a inrautatit estimarile privind evolutia inflatiei
Banca Centrala Europeana a...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri