Alimentatia vegana la copii i-ar putea trimite pe parintii italieni direct la inchisoare

Un politician din Italia a propus o lege care prevede ca parintii ce le ofera copiilor o alimentatie strict vegana sa ajunga dupa gratii. Aceasta masura vine dupa ce au fost inregistrate mai multe cazuri in care copiii ajungeau pe paturile spitalelor din cauza acestui tip de alimentatie.

Elvira Savino, politician al partidului Forza Italia, s-a aratat profund ingrijorata de efectele pe care alimentatia vegana le are asupra copiilor. Acesta a declarat ca parintii care isi supun copiii unei diete vegane ar trebui sa fie trimisi dupa gratii. Aceasta a adaugat ca acest tip de alimentatie in randul copiilor ii duce la subnutritie. Politicianul a declarat ca dieta vegana ii face pe copii sa aiba deficiente in ceea ce priveste o serie de vitamine importante ce ajuta la crestere, precum fier sau zinc, conform independent.co.uk

Aceasta masura, propusa de Elvira Savino, vine dupa ce au fost inregistrate mai multe cazuri in urma carora, din cauza dietei vegane, mai multi copii au ajuns sa fie spitalizati din cauza problemelor de nutritie. In cele mai multe cazuri, copiii au ajuns sa fie luati de sub grija parintilor din cauza acestui tip de alimentatie. O femeie a fost obligata de catre justitie sa ii prepare copilului ei cel putin o data pe saptamana carne, pentru ca acesta sa nu fie luat in grija autoritatilor.

Sursa foto: xamnesiacx/ Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri