Prezidentiabila s-a folosit de aceasta ocazie pentru a-l ataca pe contracadidatul Donald Trump, care a refuzat sa-si publice declaratia de avere, scrie DPA. Cea mai mare parte a venitului castigat anul trecut de familia Clinton a venit din comisioanele de vorbitori platite de catre organizatorii de conferinte, precum si din drepturi de autor, scrie News.ro.

De asemenea, familia a donat 9,8% din castigurile obtinute catre organizatii de caritate. Hillary si Bill Clinton si-au publicat toate declaratiile de avere din ultimii 39 de ani. Odata cu publicarea declaratiei de avere, Hillary Clinton a cerut ca oponentul ei sa procedeze in acelasi mod.

Insa, candidatul republican sustine ca un audit al autoritatilor financiare americane il opreste din a-si publica momentan declaratia de avere, insa va proceda in acest mod odata ce auditul este finalizat. Candidatii americani la alegerile prezidentiale nu nsunt obligati de lege sa-si publice declaratiile de avere, insa practica a devenit deja o traditie a transparentei de peste 40 de ani.

Sursa foto: Trevor Collens/Shutterstock.com