Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, joi dupa-amiaza, ca, potrivit ultimelor informatii obtinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetateni romani in urma seismului produs cu o zi in urma pe teritoriul Italiei. Astfel, la acest moment, numarul cetatenilor romani care si-au pierdut viata in urma cutremurului este de cinci persoane, conform News.ro.

In ceea ce priveste semnalarile privind cetatenii romani dati disparuti, numarul cazurilor inregistrate pana la acest moment este de 11 persoane, iar verificarile sunt in derulare. In continuare, echipa consulara mobila aflata pe teren actioneaza in coordonare cu autoritatile italiene si face toate demersurile necesare pentru a stabili daca printre victime se afla si alti cetateni romani, precizeaza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia - (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna - (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Bilantul anterior transmis de MAE joi dimineata indica doi cetateni romani decedati, alti patru raniti si opt disparuti. De asemenea, MAE anunta ca alti zece romani sunt adapostiti la o tabara de sinistrati. Ultimul bilant provizoriu, de joi dimineata, al cutremurului cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineata mai multe localitati din centrul Italiei, arata ca 247 de persoane si-au pierdut viata in urma seismului. Printre victime se numara foarte multi copii, iar sute de persoane au fost ranite. Peste 2.500 de oameni au ramas fara adapost, in conditiile in care localitatile Amatrice, Accumoli si Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe fata Pamantului.

Sursa foto: Bennian / Shutterstock