Theresa May va declansa Brexit fara aprobarea Parlamentului

Premierul britanic Theresa May nu va cere aprobarea Parlamentului inainte de a declansa oficial procedurile de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, scrie sambata Daily Telegraph.

Theresa May nu le va oferi oponentilor ei sansa de a amana retragerea si s-a consultat cu avocati, potrivit carora are dreptul sa activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona fara un vot in Parlament, potrivit News.ro.

Potrivit cotidianului conservator, majoritatea celor 650 de parlamentari s-au declarat in favoarea ramanerii Regatului Unit in UE. Ei sustin ca, din moment ce referendumul nu are caracter legal obligatoriu, alesii ar trebui sa revizuiasca votul inainte de demararea procesului. In plus, membri ai Partidului Laburist, de opozitie, au sugerat ca procesul ar putea fi supus chiar la un al doilea referendum, iar o firma de avocatura a demarat deja o procedura legala in acest sens.

Majoritatea britanilor au votat pentru iesirea din UE pe 23 iunie, dar Theresa May a declarat ca nu va invoca Articolul 50, ce va lansa procesul oficial de Brexit, care ar urma sa dureze doi ani, inainte de finalul acestui an. Intre timp, Guvernul de la Londra va pregati strategia de iesire. Impactul economic al Brexit nu este clar, pentru ca, in afara de o depreciere cu peste 10% a lirei sterline fata de alte monede, semnalele sunt, deocamdata, impartite.

Citeste si:
Londra va prezenta noul sistem de imigraţie post-Brexit
Londra va prezenta noul...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri