Premierul britanic Theresa May a afirmat ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu trebuie sa esueze si ca guvernul trebuie sa se concentreze pe realizarea Brexit-ului, relateaza duminica Reuters.

Sefa guvernului de la Londra incearca sa obtina modificari la pachetul de masuri privind Brexit-ul inainte de un alt vot in parlament. In cazul in care nu va reusi, Theresa May va trebui sa decida daca va amana Brexit-ul sau risca sa puna in pericol cea de-a cincea mare economie a lumii prin iesirea din blocul comunitar fara un acord pe 29 martie, scrie Agerpres.

''Concentrarea noastra pe realizarea Brexit-ului trebuie sa fie absoluta'', a declarat dna May unor militanti ai Partidului Conservator sambata, potrivit BBC. ''Nu trebuie sa facem, si nu vom face, sa esueze ceea ce este cel mai mare exercitiu democratic din istoria acestei tari. In etapele finale ale acestui proces, cel mai grav lucru pe care l-am putea face este sa ne pierdem concentrarea'' pe realizarea Brexit-ului, a spus premierul britanic.

Trei ministri ai cabinetului britanic au facut cunoscut in mod public ca vor sustine eforturile de amanare a Brexit-ului daca parlamentarii vor respinge planul propus de Theresa May pentru un nou acord cu Uniunea Europeana.

Greg Clark (mediul de afaceri), Amber Rudd (pensii) si David Gauke (justitie) au indicat, intr-un articol in Daily Mail, ca se vor alatura celor nemultumiti si partidelor de opozitie pentru a opri iesirea Marii Britanii din blocul comunitar fara un acord daca va fi necesar.

Citeste si:
Brexit: Boris Johnson refuza sa achite "factura de divort" de UE
Boris Johnson, principalul...

Theresa May a promis ca, daca nu va obtine pana pe 27 februarie o revizuire a acordului privind Brexit-ul, parlamentul va avea ocazia de a vota urmatorii pasi. Se asteapta ca unii parlamentari sa se foloseasca de acest lucru pentru a incerca sa smulga de la guvern controlul procesului.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cehia redeschide granițele pentru deplasări, din 15 iunie
Setari Cookie-uri