"Ca urmare a masurilor specifice intreprinse de catre Serviciul Roman de Informatii, prin sentinta nr. 2473/2016 din 30 august 2016, Curtea de Apel Bucuresti a dispus declararea ca persoana indezirabila pentru Romania a cetateanului pakistanez S.A. pentru o perioada de 10 ani", precizeaza SRI, conform News.ro.

Aflat in Romania in calitate de solicitant al dreptului de sedere in baza casatoriei cu un cetatean roman, pakistanezul a intrat in atentia SRI la sfarsitul anului trecut, cand ar fi intrat ilegal in Romania.

"In urma masurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit ca respectivul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora", arata SRI.

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a sesizat, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucuresti, care a decis ca cetateanul pakistanez sa fie declarat indezirabil, pentru implicarea in fapte care constituie amenintari la adresa securitatii nationale. Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainul a fost luat in custodie publica, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrari, pentru indepartarea de pe teritoriul national.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock