Doi cetateni straini implicati in pregatirea unor activitati ale unei structuri afiliate Al Qaida de comitere de actiuni teroriste pe teritoriul Romaniei in perioada Sarbatorilor de iarna au fost retinuti si vor fi indepartati din Romania, urmare a unei operatiuni SRI, transmite Mediafax.
"In contextul masurilor intreprinse de autoritatile romane competente in prevenirea si combaterea terorismului, in cursul zilei de ieri (5 decembrie - n.r.), Curtea de Apel Bucuresti a declarat indezirabili doi cetateni straini pentru o perioada de 15 ani. SRI in cooperare cu institutiile din Sistemul National pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului (SNPCT) a intreprins masuri complexe de documentare a unor activitati pregatitoare pentru comiterea de actiuni teroriste pe teritoriul Romaniei in perioada Sarbatorilor de iarna de catre o structura extremista afiliata Al-Qaida", a declarat, joi, pentru agentia Mediafax, purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Potrivit sursei citate, "SRI a monitorizat actiunile intreprinse de membrii structurii care se aflau in Romania in conditii de conspirativitate".

"S-a stabilit ca acestia asigurau suport pentru desfasurarea intregii operatiuni si erau considerati puncte de sprijin aflate sub coordonare externa. S-au obtinut informatii pentru faptul ca acestia incercau sa coopteze persoane cunoscute ca sustinatori ai structurii jihadiste, care sa actioneze impreuna cu punctele de sprijin din Romania", a mai spus Sava.

La propunerea SRI, acestia se afla in momentul de fata retinuti si luati in custodie publica in vederea indepartarii de pe teritoriul national, a precizat Sorin Sava.

"SRI, in calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului impreuna cu celelalte institutii din cadrul SNPCT are ca prioritate majora prevenirea oricaror riscuri si amenintari teroriste", a mai spus purtatorul de cuvant al Serviciului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri