Bulgaria a interzis prin lege purtarea valului integral in public

Parlamentul bulgar a adoptat o lege prin care interzice purtarea valului integral in public, devenind, alaturi de Franta si Belgia, unul dintre putinele state europene unde a intrat in vigoare o astfel de norma, relateaza AFP, precizand ca salafismul a inceput sa ia amploare in tara.

Noua lege “interzice purtarea in public a hainelor care ascund partial sau complet fata”, cu exceptia cazurilor in care acest lucru este necesar din motive de sanatate sau din cauza meseriei exercitate, informeaza News.ro.

Moscheile sunt scutite de interdictie.

Cei care incalca legea risca amenzi de 200 de leva (100 de euro) pentru prima abatere si de 1.500 de leva (750 de euro) pentru fiecare dintre abaterile urmatoare.

Niqabul, care nu a fost purtat in mod traditional de minoritatea musulmana din tara, a aparut in urma cu trei ani in cartierul rom din Pazardjik (centrul Bulgariei), fief al imamului autoproclama Ahmed Moussa, condamnat pentru propaganda islamista radicala. Acesta s-a raspandit apoi in alte localitati.

Citeste si:
Eurostat:România, Bulgaria și Ungaria,pe ultimele locuri în UE la...
Eurostat: România, Bulgaria...

Orasul Pazardjik a adoptat deja o norma care interzice purtarea valului integral in localitate. Opt femei au fost sanctionate pana in prezent in oras.

Bulgaria, tara cu populatie majoritar ortodoxa, are si o importanta minoritate musulmana (13% din populatie), formata in special din etnici turci si romi.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri