Atac armat la Academia de Politie din orasul quetta, in sud-vestul Pakistanului, cel putin 59 de cadeti au fost ucisi si alti 117 au fost grav raniti cand mai multe persoane inarmate au dechis focul asupra academiei, relateaza autoritatile citate de Reuters.

Circa 200 de cadeti se aflau in Academie in momentul producerii atacului, ce a durat cinci ore, iar unii dintre ei au fost luati ostatici.
Fortele de politie, militare si paramilitare au ajuns la Academie la 20 de minute dupa inceperea atacului, conform News.ro.

Ministrul de Interne din provincia Baluchistan, Mir Sarfaraz Bugti, a precizat ca a fost vorba de cinci sau sase atacatori. Un fotograf Reuters aflat la fata locului a vazut cum autoritatile au scos cadavrul unui adolescent din cladire, despre care au spus ca era unul dintre atacatori, ucis de fortele de securitate.

Nimeni nu a revendicat deocamdata atacul, dar un comandant militar din provincie, generalul Sher Afgun, a declarat ca discutiile telefonice interceptate intre atacatori sugereaza ca faceau parte din gruparea terorista Lashkar-e-Jhangvi. Lashkar-e-Jhangvi, care isi are originea in centrul provinciei Punjab, nu este la primul atac din Baluchistan. Militantii sai vizeaza de regula minoritatea siitilor Hazara.
Nu este clar ce motiv ar fi avut gruparea sa atace Academia de Politie.

Sursa foto: Lukas Gojda / shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale anului