Malta se afla in topul tarilor din UE in ceea ce priveste ponderea adultilor obezi , in timp ce Romania are cel mai mic procentaj, potrivit agentiei de statistica Eurostat, citata de The Straits Times.

Potrivit statisticilor, 15,9% de adulti care traiesc in Uniunea Europeana sunt obezi, iar numarul lor creste odata cu inaintarea in varsta.

Insula mediteraneana Malta apare in topul celor mai afectate tari de problema obezitatii, urmata de Letonia si Ungaria.

Marea Britanie, care ocupa locul 5 in acest clasament, cu 20,1%, recomanda pentru a preveni obezitatea consumarea a cinci portii de fructe si legume pe zi.

Romania, care ocupa ultimul loc la consumul de legume, are totusi cea mai mica pondere de obezitate din Europa de 9,4%, inaintea Italiei (10,7%) si Olandei (13,3%).

Exista, de asemenea, o legatura clara intre educatie si obezitate, aproape 20% din categoria oamenilor cu nivel redus de educatie este clasificata ca fiind obeza, comparativ cu 11,5 % pentru cea cu studii superioare.

Obezitatea s-a dublat la nivel global din 1980, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, iar aceasta crestere exagerata a greutatii corporale provoaca o serie de probleme de sanatate, inclusiv riscuri mai mari de boli de inima, diabet si unele tipuri de cancer.

Sursa foto: Sursa foto: India Picture/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri