Anul trecut, aproximativ 16.000 de turisti romani au vizitat Malta. Intre 3,.000 si 4.000 de romani lucreaza sau studiaza in Malta, potrivit datelor oficiale, conform News.ro.

Malta a fost decor pentru scene din celebrul serial Game of Thrones. Astfel, "Fereastra Albastra" din Gozo, Malta este unul dintre locurile spectaculoase care apar in sezonul 1, episodul 1 din Games of Thrones, dar si in filmul Contele de Monte Cristo. In timp, din cauza eroziunii, "fereastra" s-ar putea pierde in apa, asa ca mergi sa faci o poza aici inainte sa devina o amintire din filme.

"Anul acesta numarul va creste. Stim asta pentru ca piata creste, iar companiile aeriene au majorat numarul charterelor. Anul acesta asteptam 20-22.000 de turisti romani. In urma cu zece ani veneau circa 1.000-2.000 de romani in vacanta in Malta”, a afirmat Micallef, pentru News.ro.
Pe de alta parte, exista si turisti maltezi care ajung in Romania.

Citeste si:

”Maltezii merg in vacanta in Romania sa se relaxeze, dar merg si la vanatoare. Niste prieteni de-ai mei au mers in vacanta in Romania si anul trecut si acum doi ani si sper sa ajung si eu cat de curand sa va vizitez tara”, a mentionat Carlo Micallef.

Ce preturi sunt pentru un pachet de vacanta

Malta este considerata o destinatie abordabila pentru cei mai multi turisti europeni. Pentru un pachet de vacanta, cu sapte nopti cazare, preturile pornesc de la 249 de euro pentru un hotel de patru stele, cu demipensiune si transport cu avionul incluse, si 599 de euro, la all-inclusive, potrivit Malta Travel.

In ultimii sapte ani, numarul turistilor straini care si-au petrecut vacanta in Malta a crescut constant de la an la an. In 2015, Malta a primit 1,8 milioane de turisti, adica de patru ori mai mult decat populatia Mtarii, iar pentru 2016 este estimata o crestere pana la 1,9 milioane de turisti.
"Se construiesc cateva hoteluri, ce urmeaza sa fie deschise, pentru a face fata numarului tot mai mare de turisti”, a precizat reprezentantul Autoritatii de Turism din Malta.

Cei mai multi turisti straini care merg in Malta sunt din Marea Britanie, Italia, Germania, Franta, Polonia, dar si din tarile scandinave si din Benelux. Malta estimeaza ca turismul va genera in jur de 16% din produsul intern brut (PIB) al tarii in 2023, fata de 13,9% in 2012.

Sursa foto: mRGB/Shutterstock.com