Viena, Roma, Paris, toti romanii vor sa le viziteze. City break-urile de cateva zile intr-o destinatie din Europa sunt pe val la nivel local si nu numai, in randul iubitorilor de calatorii, care nu au timp pentru o vacanta mai lunga sau nu isi permit un sejur. Daniel Truica, managing partner al agentia online de turism Vola.ro povesteste intr-un interviu acordat wall-street.ro despre "vanatoarea" de mini-vacante si despre preferintele romanilor pentru petrecerea timpului liber.

"Criza a facut clientii sa se orienteze in turism catre alternativele care le ofera cea mai multa valoare sau, mai brut, au mers pe ce-a fost mai ieftin. Astfel, se vede un trand accelerat de clienti care opteaza pentru alte date de calatorie decat cele stabilite initial pentru ca tariful este mult mai mic. Interfata noastra permite vizualizarea ofertelor in urmatoarele patru luni de la momentul cautarii si am observat ca oamenii merg direct in tab-ul respectiv si cauta la intamplare o data apropiata, fiind de fapt cu ochii pe cea mai buna oferta din urmatoarele patru luni", a explicat Daniel Truica.

Nu stiu daca tine doar de veniturile scazute ale romanilor sau este in psihologia noastra sa cautam cea mai buna valoare.

Potrivit acestuia, tot mai multi romani aleg sa mearga intr-un city break.

"Incepe sa creasca cererea de city break, iar unul dintre motive este acela ca turistului ii este din ce in ce mai dificil sa isi ia doua saptamani de vacanta si atunci prefera sa plece in mai multe vacante scurt. In plus, cred ca exista un trend, nu neaparat in Romania, si la nivel european, catre acest tip de calatorie independenta", a adaugat Truica.

Cum arata city break-uri romanilor

Romanii merg in medie de doua ori pe an intr-un city break, iar bugetul alocat a urcat in 2013 la 250 euro.

"In primele noua luni din acest an am observat o crestere de 8% a sumei alocate pentru city break-uri. (...) Am observat o reorientare a romanilor spre destinatii mai scumpe. De exemplu, sunt foarte mult city break-uri pe care le vindem catre Italia si Franta. Desi biletul de avion este destul de ieftin, nu acelasi lucru putem spune si despre cazare. La partea de cazare am observat ca de multe ori romanii nu fac rabat, ceea ce este normal pentru ca intr-un city break de cateva zile hotelul poate sa iti influenteze mult mai mult vacanta decat avionul", a precizat Daniel Truica.

Seful Vola.ro a mai spus ca principalele destinatii cumparate de romani in aceasta toamna sunt Viena, Roma, Paris, Praga si Barcelona.

Sunt insa si romani care nu se uita la bani. Unul dintre cele mai scumpe pachete pentru o mini-vacanta vandute de agentie este un city break de trei nopti la pretul de 890 de euro de persoana, intr-un hotel de patru stele cu vedere la Big Ben, transport si asigurari.

Romanii se pregatesc din timp pentru sarbatorile de iarna

Vanzarile de vacante pentru perioada sarbatorilor de iarna au inceput deja de la jumatatea primei luni de toamna, romanii fiind dornici sa puna la punct totul pentru vacanta din timp.

Si anul acesta, intre cele mai vizate destinatii pentru Craciun si Revelion este capitala Austriei, pretul mediu pentru un city break la Viena fiind de 250 euro de persoana. Pachetul include bilet de avion, taxele de aeroport, bagaje de mana si de cala, trei nopti cazare in camera dubla standard, mic dejun si asigurarea de calatorie.

Daniel Truica (34 de ani) detine 33,3% din Vola.ro, firma inregistrata in Romania, restul de 66,6% fiind controlat de Moisey Investments, un fond de investitii inregistrat in Cipru.

Vola.ro (businessul din Romania) a avut anul trecut venituri 20,8 milioane de euro si profit net de 83.000 de euro, conform datelor Ministerului de Finante.

In jur de 85% din veniturile din Romania sunt generate de vanzarile de bilete de avion, 9% city break-uri, restul impartindu-se intre rezervari la hoteluri, pachete turistice, asigurari de calatorie, alte servicii (rent-a-car, evenimente corporate, transfer dinspre si catre aeroport).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri