Zilele libere de Rusalii si 1 Iunie sunt un nou prilej de vacanta. Anul acesta, Rusaliile (28 mai) si Ziua Copilului cad in aceeasi saptamana, astfel ca multi romani vor face punte intre cele pentru a profita de o vacanta prelungita. Cei mai multi turisti isi vor petrece concediul pe litoral (atat in Romania, cat si in strainatate), in capitalele europene si chiar in circuite.

Anul acesta, romanii si-au planificat din timp vacanta de Rusalii si 1 Iunie, iar acest lucru se reflecta si in vanzarile agentiilor de turism.

"Fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile agentiei Paralela 45 au crescut cu 10%. Vremea buna si apropierea sezonului de vara determina un numar tot mai mare de turisti sa achizitioneze din timp sejururile pentru sezonul estival, in intervalul iulie-septembrie", a declarat Dan Dumitru, marketing manager la Paralela 45.

Destinatiile de vacanta alese de turisti sunt extrem de diverse, de la statiuni pe litoral, capitale europene si circuite, pentru cei care au ales varianta concediului prelungit, pana la city break-uri, pentru cei care merg separat in ciy break-uri.

Cele mai cautate vacante in Romania au fost cele de la malul marii. Pentru litoralul romanesc, hotelurile din portofoliul Paralela 45 au tarife care pornesc de la 9 euro/persoana/noapte, un sejur de 6 zile ajungand la 120 de euro pentru 2 persoane, cu mic dejun inclus. Mamaia si Eforie Nord au fost cele mai cautate statiuni. In strainatate, litoralul bulgaresc a ocupat primul loc in topul preferintelor turistilor. Tarifele pentru 6 nopti pornesc de la 380 de euro pentru 2 persoane, in sistem all inclusive, la hoteluri de 3 stele

Dan Dumitru, marketing manager Paralela 45

Totodata, vacanta in Antalya si circuitul in Rusia au fost la mare cautare in aceasta vacanta de Rusalii.

Paralela 45 a avut cerere si pentru statiunile de la munte si cele balneo. Un sejur de 6 nopti la munte porneste de la 124 de euro pentru 2 persoane, intr-o statiune de pe Valea Prahovei. In statiunile balneoclimaterice, tarifele de cazare incep de la 139 de euro pentru 2 persoane, cu mic dejun inclus.

Cele mai solicitate destinatii operate cu zboruri charter, din oferta Cocktail Holidays, au fost Sharm El Sheik (Egipt), Dubai si trei destinatii din Spania: Costa Brava, Costa del Sol si Costa Blanca.

In Dubai, pachetul pentru un sejur de 7 nopti a costat 534 euro/persoana, cu toate taxele incluse. In Sharm El Sheikh, un sejur de 7 nopti cu all inclusive a costat 560 de euro/persoana, iar pentru un sejur de 7 nopti in Costa Brava, tariful a fost de 510 euro/persoana.

"Solicitate au fost si circuitele in Israel si America de Est si programe sociale in Spania, cu plecari din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. Pentru vacantele lor, turistii au ales, hotelurile de 4 si 5 stele, all inclusive, cu facilitati SPA", a declarat Maria Goicea, marketing manager Cocktail Holidays.

Turistii care au cumparat vacante de Rusalii sau 1 Iunie, prin agentia Happy Tour, au preferat city break-urile. Cele mai multe pachete au fost vandute catre Disneyland/Paris (familii cu copii), Tel Aviv, Bulgaria, Barcelona, Lisabona, Roma. Pentru un city break de 3 nopti, turistii si-au alocat un buget de 600 de euro pentru doua persoane.

Citeste si: Cum sa iti prelungesti zilele libere in 2018

Cele mai scumpe vacante de Rusalii si 1 Iunie

Cea mai scumpa vacanta vanduta de agentia Happy Tour a costat 20.000 de euro, un circuit de 14 zile in China pentru doua persoane (cazare, bilete de avion, tururi private, transferuri).

Foto: Shutterstock.com

2.500 de euro/persoana au platit turistii romani pentru un circuit in America de Est si Canada, cumparat prin agentia Cocktail Holidays.

"Circuitul include transport avion, cazare 10 nopti cu mic dejun, asigurare medicala si storno, insotitor de grup roman, tururi de oras (New York, Washington, Toronto, Ottawa, Montreal, Quebec, Boston), croaziera Niagara & Thousand Islands", a explicat Maria Goicea, Cocktail Holidays.

Urmatorul pachet a fost in jur de 1.100 euro/persoana pentru un sejur de 7 nopti in Sharm El Sheikh, cu transport avion (transferuri si taxe incluse), cazare in hotel de 5 stele, all inclusive, asigurare medicala si storno.

Turistii care au ales circuitul in Rusia au platit 1.135 de euro/persoana pentru 7 nopti de cazare (3 nopti in Moscova si 4 nopti in Sankt Petersburg). Pachetul cuprinde tururi panoramice cu ghid local in Moscova si Sankt Petersburg, vizita la metroul din Moscova cu intrari la statiile reprezentative, vizitarea Complexului Kremlin, vizitarea Fortaretei Petru si Pavel, vizitarea muzeului Ermitaj.

Foto: Shutterstock.com

Oferte last minute: Paris, Cipru, Egipt, Bulgaria

"Avem o promotie pentru Disneyland, cu reducere de pana la 20% la cazare si upgrade gratuit la demipensiune. Prin urmare, un pachet la Disneyland in perioada 31 mai-3 iunie costa de la 1.092 euro pentru doi adulti si un copil in varsta de 5 ani, cu demipensiune si acces gratuit in parc", a declarat Daniela Toncu, head of leisure Happy Tour.

Paralela 45 are oferte last minute la hotelurile din Mamaia, unde un sejur de 3 nopti incepe de la 201 lei/persoana in camera dubla, dar si la hotelurile de pe litoralul bulgaresc, unde preturile incep de la 27 euro/ persoana/ noapte cu mic dejun inclus, sejururile fiind de minimum 3 nopti.

Turistii care nu si-au rezervat inca bilete pentru vacanta de Rusalii mai au timp sa o faca. Agentia Cocktail Holiday are oferte last minute pentru Sharm El Sheikh (Egipt), cu plecare pe 26 mai. Sejurul este de 7 nopti, all inclusive, iar pretul incepe de la 475 euro/persoana. Pentru Larnaca (Cipru), plecare din 24 mai, sejurul este tot de 7 nopti, all inclusive, iar pretul incepe de 580 euro/persoana.

Citeste si:

    Citeste si: Cand este urmatoarea minivacanta la romani? Zile libere 2018

    Sursa foto: Julia Sudnitskaya / shutterstock.com

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Turism »



    Setari Cookie-uri