Anul viitor, romanii vor avea 14 zile libere cu ocazia sarbatorilor legale, dintre cate 11 sunt in timpul saptamanii. Insa, cu un plan bine pus la punct, oricine isi poate prelungi zilele libere, prefacandu-le in 35 de zile de calatorii.

Vacanta este un moment mult dorit si nu se intampla destul de des pentru majoritatea romanilor. Cu toate acestea, luand cateva zile de concediu atent planificate in apropierea sarbatorilor legale din 2018, angajatii isi pot prelungi aceste momente de pauza pentru o perioada de timp semnificativa.

momondo.ro a creat un ghid care ajuta calatorii sa isi tripleze zilele de vacanta, transformand 10 zile de concediu in 35.

Zile libere 2018: cand si unde sa pleci

Sarbatoare legala: 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane

Poti sa pleci in vacanta in perioada 24-28 ianuarie. E nevoie sa iti iei 2 zile de concediu (25, 26 ianuarie). Daca nu stii unde sa fugi de frigul din Romania, poti lua in calcul sugestia momondo.ro: o calatorie pe taramul thailandez.

Citeste si: TOP orase in trend in 2018: de ce merita sa iti faci o vacanta aici

Sarbatoare legala: 8-9 aprilie – Pastele

Poti sa pleci in vacanta in intervalul 6-9 aprilie, iar pentru asta e nevoie sa iti iei doar o singura zi de concediu (9 aprilie). De Paste, intreaga familie are vacanta, inclusiv elevii, ceea ce face de fiecare data sa fie o perioada de calatorie aglomerata. Pentru te bucura din plin de weekendul prelungit cu prietenii si familia, planuirea vacantei in avans e importanta. Adaugand ziua de vineri la concediul de Paste poti avea o binemeritata pauza de patru zile cu o singura zi de concediu.
Unde sa mergi? Amsterdam, poate?

Sarbatoare legala: 1 mai – Ziua Muncii

Poti sa isi planifici o vacanta in intervalul 28 aprilie - 1 mai. Ziua Muncii va fi sarbatorita marti, 1 mai, prin urmare, folosind doar o zi de concediu din an, luni, angajatii romani se pot bucura de patru zile de sarbatoare in 2018. Barcelona poate fi o destinatie potrivita pentru acea perioada a anului.

Sarbatoare legala: 27-28 mai – Rusaliile; 1 iunie – Ziua Copilului

Iti poti planifica o excursie in perioada 26 mai – 3 iunie. Te poti bucura de o pauza de noua zile in timp ce folosesti doar trei zile de concediu din an, intre 29 mai si 31 mai. Extinderea acestei perioade include Rusaliile si Ziua Copilului, inca un prilej de a le sarbatori cu prietenii si familia intr-un oras care poate fi pe placul tuturor. Daca nu ai ajuns inca in Paris, poti profita de aceasta mini-vacanta.

Sarbatoare legala: 15 august – Adormirea Maicii Domnului

Poti sa isi organizezi o vacanta intre 15-19 august. Oricum vacanta de vara e sfanta, asa ca doua zile de concediu platit nu e nici pe departe vreo extravaganta, cu atat mai mult cu cat incepi planificarea ei din timp. Ai nevoie de o sugestie de calatorie? Berlinul este un oras pe care il poti lua la pas in cele cinci zile de vacanta.

Sarbatoare legala: 30 noiembrie – Sfantul Andrei, 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei

Poti pleca in vacanta in intervalul 30 noiembrie – 2 decembrie. Si nu e nevoie sa iti rupi nicio zi din concediu. Sankt Petersburg se afla la numai cateva ore distanta si este o destinatie numai buna pentru un weekend prelungit.

Sarbatoare legala: 25 decembrie – Prima zi de Craciun, 26 decembrie – A doua zi de Craciun

Iti poti planifica o vacanta in perioada 22-26 decembrie. Anul viitor, Craciunul pica in timpul saptamanii, un adevarat cadou pentru a petrecere un weekend prelungit alaturi de familie si prieteni. Si cand te gandesti ca pentru a sarbatori finalul de an cum se cuvine ai nevoie de o singura zi de concediu si sarbatoarea se va intinde de la sine pe cinci zile! Daca nu ai ajuns inca in Londra, iti poti planifica o mini-vacanta ca sa vizitezi targurile de Craciun de pe malurile Tamisei.

Citeste si: De ce sa ai parte de hoarde de turisti si preturi exorbitante: 5 destinatii pentru city break-uri mai putin promovate unde sa mergi in 2018

Sursa foto: Shutterstock/ zeljkodan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri