Sirianul Omar Hayssam a primit o pedeapsa definitiva de 24 de ani si patru luni de inchisoare in dosarul Manhattan, in timp ce fratele acestuia, Omar Mohamad, a primit o pedeapsa de 22 de ani de inchisoare, ambii find acuzati de delapidare in dosarul Manhattan.

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Omar Hayssam la 24 de ani de inchisoare, in dosarul Manhattan. Fratele lui Hayssam a primit si el 22 de ani de inchisoare in acelasi dosar. Decizia instantei este definitiva, conform News.ro

Complicelel celor doi sirieni, Viorel Vasile Mafteuca, a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare. In cazul Doinei Farladanschi, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca faptele s-au prescris, in timp ce Mihai Nasture, cumnatul lui Hayssam, a ramas cu pedeapsa de trei ani si patru luni inchisoare cu executare data de instanta de fond.

Omar Hayssam a fost condamnat, in noiembrie 2015, de Tribunalul Bucuresti, in dosarul "Manhattan", privind fapte de delapidare, la 23 de ani si patru luni de inchisoare, pedeapsa rezultata in urma contopirii condamnarilor primite in celelalte dosare in care a fost judecat.

In dosar au mai fost condamnati fratele lui Hayssam, Mohamad Omar, cumnatul sau Mihai Nasture si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, acuzati de inselaciune si delapidare, prin intermediul grupului de firme "Manhattan".

Condamnarea din dosarul Manhattan de la Tribunalul Bucuresti din noiembrie 2015 a fost contopita la cea de 23 de ani si patru luni de inchisoare rezultata dupa contopirea pedepselor primite in dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" si cel al rapirii celor trei jurnalisti.

Omar Hayssam a fost deferit justitiei de procurorii DIICOT in 14 octombrie 2005 si condamnat definitiv, in lipsa, in 20 februarie 2008, la 20 de ani de inchisoare pentru implicarea in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, in martie 2005, la Bagdad.

In noiembrie 2012, instanta suprema l-a condamnat definitiv pe Omar Hayssam la 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo", in care a fost acuzat ca a inselat patru firme cu 1,6 milioane de euro, de la care a luat in leasing mai multe utilaje, trimise in Siria si Egipt la firmele controlate de el.

In dosarul "Foresta Nehoiu", Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de catre instanta suprema, in iunie 2010, la trei ani de inchisoare, dupa ce instantele inferioare dispusesera achitarea lui si a celorlalti inculpati.

In 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din Romania la bordul unei nave. In urma fugii acestuia au fost revocati din functii sefi ai SRI, SIE si DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean, dar si procurorul general al Romaniei Ilie Botos, in 20 iulie 2006.

In 7 octombrie 2014, instanta suprema i-a condamnat definitiv pe fratii lui Omar Hayssam, Mukhles si Mahmoud, la cate cinci ani de inchisoare cu executare si pe Mustafa Tartoussi la sapte ani de inchisoare, pentru ca in 2006 l-au ajutat pe sirian sa fuga din tara, desi stiau ca este acuzat de terorism.

Omar Hayssam a fost adus in Romania in iulie 2013, dupa sapte ani de la fuga sa din tara.

Sursa foto: View Apart

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri