China a infiintat un fond de 10 miliarde de euro pentru investitii in Europa Centrala si de Est, a anuntat duminica banca chineza ICBC, transmite Reuters.

Fondul China-Central Eastern Europe va fi administrat de Sino-CEE Financial Holdings, o companie infiintata de banca in acest an, scrie News.ro.

Compania a fost lansata in mod oficial de premierul chinez Li Keqiang, sambata, in timpul unei vizite la Riga.

Fondul are ca obiectiv atragerea a 50 de miliarde de euro pentru finantarea unor proiecte in domenii precum infrastructura, productie high-tech si bunuri de consum, potrivit bancii.

Investitiile ar putea fi extinse in restul Europei si alte regiuni, daca vor fi relevante pentru China-Central si cooperarea Europei Centrale.

Fondul va fi sustinut de guvernul chinez, dar va functiona dupa principii de afaceri si in functie de piata.

Europa Centrala si de Est face parte din proiectul chinez Drumul Matasii, prin care autoritatile de la Beijing vor sa intre pe noi piete de export, pe fondul incetinirii economiei interne.

Companiile chineze au investit deja peste 5 miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est, a a declarat anul trecut Gao Yam, secretar de stat in Ministerul chinez al Comertului.

Strategia Chinei de crestere a investitiilor in estul Europei are loc intr-un moment in care in Germania au aparut tot mai multe apeluri pentru restrictionarea investitiilor chineze in unele sectoare.

Riga gazduieste un summit al liderilor din 16 state din Europa Centrala si de Est si China, grup numit 16+1 de catre Beijing.

China Life Insurance si Fosun Group sunt implicate la randul lor in administrarea fondului de investitii.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri