Republicanul Donald Trump a inceput sa-si formeze echipa de tranzitie pentru a pune bazele urmatoarei administratii prezidentiale, apeland la ajutorul celor mai loiali consilieri ai campaniei republicane, precum si a celor trei copii ai sai pentru a stabili o strategie, informeaza Reuters.

Trump a decis vineri seara sa-l demita pe guvernatorul Chris Christie din pozitia de director al echipei de tranzitie, iar locul sau a fost ocupat de viitorul vicepresedinte Mike Pence. Echipa de tranzitie este formata din 16 persoane, printre care se numara fiica miliardarului republican Ivanka, fiii Eric si Donald Jr, precum si ginerele Jared Kushner.

In acest sens, echipa care ar trebui sa pregateasca urmatoarea administratie prezidentiala este formata din cei mai loialisti sustinatori ai lui Donald Trump, scrie News.ro.

Consilierii republicani au inceput discutiile pentru a prioritiza politicile pe care urmeaza sa le implementeze Donald Trump odata ajuns la Casa Alba. De asemenea, au inceput si discutiile pentru noul Departament de Stat. Peste 4.000 de persoane urmeaza sa fie numite in urmatoarea administratie prezidentiala, iar presedintele ales are la dispozitie doar 100 de zile pentru a-si stabili echipa de la Casa Alba.

Un membru al echipei de tranzitie a declarat ca peste o suta de persoane sunt implicate in redactarea unor planuri cu privire la legislatiile care urmeaza sa fie abandonate de Donald Trump. Printre primele legislatii pe care le va elimina presedintele republican se numara unele masuri pentru protejarea mediului inconjurator, precum si o lege care-i obliga pe consilierii pensionati sa actioneze intotdeauna in interesele clientului.

Citeste si:
Trump acuza coruptia lui Biden si indica din nou Romania
Trump acuza coruptia lui...

Donald Trump a promis in timpul campaniei electorale ca va taia taxele, va reduce imigratia si va renunta la Obamacare. Insa, presedintele ales a declarat in ultimele zile ca nu ia in calcul anularea reformei sistemului sanitar, ci doar modificarea unor prevederi instituite de Barack Obama. James Woolsey a sustinut ca unele dintre promisiunile facute in campania electorala reprezinta doar directii generale pentru presedintele republican, care este dispus sa apeleze la mai multe compromisuri.

Sursa foto: Orhan Cam / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Barbat arestat in apropiere de Casa Alba: Sunt aici sa il asasinez pe Trump
Setari Cookie-uri