Putin da vina pe problemele interne pentru incetinea ritmului cresterii economice a Rusiei

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca problemele interne ale Rusiei sunt principalul motiv al incetinirii ritmului cresterii economice a tarii, relateaza Reuters.

O lipsa de investitii, tehnologie, profesionisti si probleme in mediul de investitii din tara au provocat toate problemele economiei, a declarat Putin in discursul sau anual catre natiune pe care-l sustine la Kremlin, conform News.ro.

El a spus ca PIB-ul Rusiei este pe cale sa scada cu 0,6% anul acesta.

Inflatia anual va scadea sub 6% si va atinge tinta de 4% stabilita de Banca centrala in 2017, a spus el.

Putin iti sustine discursul la Kremlin, intr-o sedinta reunita a Parlamentului si Guvernului.

Citeste si:
Dr. Marinescu: Privesc cu multă prudență vaccinul rusesc, ne...
Dr. Adrian Marinescu despre...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Acest discurs este prevazut de Constitutie, care cere ca seful statului sa raporteze anual despre situatia curenta din tara si asupra prioritatilor-cheie din politicile interna si externa.

Un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marti pentru presa ca discursul va fi "foarte diferit in continut" de cele din anii anteriori, dar ca "coloana vertebrala a acestuia va ramane neschimbata".

Presa rusa a speculat ca Putin ar putea sa anunte planuri in vederea devansarii alegerilor prezidentiale - prevazute in martie 2018 - in 2017 sau eventuale reforme constitutionale semnificative, potrivit Radio Free Europe-Radio Liberty.

Partidul Rusia Unita, la putere, a obtinut o "majoritatea constitutionala" in Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului) in septembrie.

Citeste si:
Comerțul global ar putea scădea cu 20%. Revenirea, abia în 2023
Comerțul global ar putea...

Putin isi sustine discursul in somptuiasa sala Sf. Gheorge de la Kremlin, in prezenta membrilor ambelor Camere ale Parlamentului, membrilor Guvernului, judecatorilor curtilor Suprema si Constitutionala, unor membri ai Camerei de Audit si Camerei Civice, unor lideri regionali si religiosi si altor demnitari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri