Numarul imigrantilor din UE, nivel-record in Marea Britanie inainte de Brexit. 10% provin din Romania

Marea Britanie a inregistrat un sold net 189.000 de intrari ale unor cetateni europeni in cele 12 luni dinaintea referendumului asupra iesirii din UE de la sfarsitul lui iunie 2016, cu 9.000 mai multe decat in anul precedent, iar Romania este cea mai frecventa tara de proveninenta, cu 10% din numarul total, arata date publicate joi, relateaza Reuters.

Acest total este cel mai mare atins vreodata de la infiintarea acestor statistici, a anuntat Oficiul National britanic de Statistica (ONS), informeaza news.ro.

ONS a precizat ca Marea Britanie a inregistrat 335.000 de intrari in aceeasi perioada, cu 1.000 mai putine decat in anul precedent.

Problema imigratiei a detinut un rol central in campania dinaintea referendumului de la 23 iunie cu privire la iesirea regatului din Uniunea Europeana (UE).

Partidul Conservator a promis sa reduca imigratia anuala sub 100.000 de persoane, insa a esuat sa-si onoreze acest angajament, iar numarul sosirilor au continuat sa creasca, imigrantii fiind atrasi de perspectiva unor locuri de munca mai bune.

Citeste si:
Noi restricții în Marea Britanie ca urmare a pandemiei de COVID-19
Barurile și restaurantele din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Autoritatile europene le cer celor britanice sa garanteze respectarea liberei circulatii a persoanelor daca vor sa-si pastreze accesul pe piata unica europeana.

Premierul Theresa May s-a angajat sa limiteze imigratia de pe teritoriu Uniunii in cadrul acordului cu privire la Brexit, in contextul in care numerosi alegatori au dat vina pentru aceasta crestere a imigratiei pe reglementarile UE cu privire la libertatea circulatiei persoanelor.

"Principalul motiv din cauza caruia oamenii vin in Regatul Unit sunt locurile de munca si a existat o crestere semnificativa a (numarului) persoanelor care cauta un loc de munca, in special din UE", a subliniat Nicola White, sefa pentru migratie internationala din cadrul ONS.

Romania a devenit tara din care provin frecvent imigrantii sositi in Marea Britanie in 2015, reprezentand 10% dintre toti imigrantii, a precizat ONS.

Citeste si:
Italia vrea migranți, după ce COVID-19 a lăsat țara fără mână de...
Italia vrea mii de migranți,...

Pana in 2013, romanilor si bulgarilor le-au fost impuse interdictii pe piata muncii din Marea Britanie.

Acest dosar este unul dintre principalele subiecte ale discordiei dintre Lobdra si Bruxelles.

Sursa foto: Michal Bednarek / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri