Rusia a inregistrat in noiembrie cea mai mare productie de petrol de dupa caderea URSS

Rusia a inregistrat in luna noiembrie cea mai mare productie de petrol de dupa caderea Uniunii Sovietice si un nivel maxim al ultimilor aproape 30 de ani, pe care o va folosi ca referinta in reducerea productiei decisa saptamana aceasta impreuna cu Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), relateaza Reuters.

Rusia s-a angajat sa reduca gradual productia cu 300.000 de barili pe zi in prima jumatate a anului 2017, in cadrul acordului cu ceilalti mari producatori de titei, in scopul sustinerii cotatiilor bursiere. In noiembrie, productia de titei a Rusiei a urcat la 11,21 milioane de barili pe zi, in medie, cel mai inalt nivel de dupa prabusirea URSS, in 1991, arata datele publicate de Ministerul Energiei, scrie News.ro.

Comparativ cu luna august, luna de dinanintea acordului preliminar de la Alger dintre OPEC si Rusia, productia ruseasca de petrol a crescut cu 500.000 de barili pe zi. Potrivit acordului definitiv de saptamana aceasta, primul dintre OPEC si Rusia dupa 2001, au fost fixate tinte de reducere a productiei pentru fiecare tara, iar aproape toti membrii OPEC au cazut de acord ca luna octombrie 2016 sa fie luna de referinta, de la care se calculeaza reducerile.

Insa Rusia va folosi luna noiembrie sau decembrie, in cazul unei productii si mai mari, ca luna de referinta de la care va efectua scaderea productiei, deoarece productia din luna octombrie a fost cu 10.000 de barili pe zi mai mica decat cea din noiembrie, potrivit declaratiilor ministrului rus al Energiei, Aleksandr Novak, citate de Reuters. "Varful productiei zilnice din noiembrie a fost de 11,231 milioane barili. Toate acordurile noastre vor fi stabilite pe baza acestui nivel", a spus Novak. Pentru luna decembrie, Rusia estimeaza o crestere a productiei medii de petrol la 11,3 milioane de barili pe zi.

Citeste si:
Dominaţia Rusiei pe piaţa mondială a grâului continuă să crească
Dominaţia Rusiei pe piaţa...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Leonid Ikan / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri