Kremlinul intentioneaza sa construiasca o clinica medicala privata pentru presedintele Vladimir Putin si pentru inaltii oficiali rusi, potrivit unor documente consultate de Reuters si unor surse apropiate proiectului.

Proiectul cladirii cu trei etaje, ce va fi ridicata pe terenul Spitalului Clinic Central dintr-o suburbie a Moscovei, prevede spatiu pentru 10 pacienti concomitent si sisteme de comunicatii rezervate pentru presedinte, premier si alti lideri. Clinica, a carei constructie va costa circa 48,11 milioane de dolari, va avea apartamente VIP, o piscina, camere unde pacientii pot organiza intalniri de lucru si spatii pentru consilieri, conform News.ro.

Intr-un raspuns pentru Reuters, Departamentul pentru Administrarea Proprietatii Kremlinului a confirmat ca aceasta clinica este in proiect, dar a subliniat ca este destinata pentru sute de oficiali ai statului.

Spitalul Clinic Centrala a fost, decenii la rand, locul unde elita sovietica si, ulterior, rusa, a primit ingrijiri medicale. Angajatii sunt verificati de serviciile de securitate ale statului, au dezvaluit fosti manageri ai spitalului. Insa, in ultimele doua decenii, o parte din elita tarii a preferat sa se trateze in strainatate, astfel ca spitalul nu mai este varful medicinii ruse, au spus mai multi medici pentru Reuters.

Tensiunile actuale dintre Moscova si Occident a dus la o schimbare a atitudinii, astfel ca exista din nou cerere pentru ingrijiri medicale de top sub controlul statului rus. In plus, Putin, in varsta de 64 de ani, si o parte dintre aliatii sai apropiati ajung la o varsta la care probabilitatea sa se imbolnaveasca si sa aiba nevoie de mai multe interventii medicale este mai mare.

Sursa foto: Id1974 | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri