Angajatorii britanici sunt ingrijorati ca angajatii din UE vor pleca in acest an

Peste un sfert din angajatorii britanici au declarat ca angajatii proveniti din alte state ale Uniunii Europene s-au gandit sa plece din companii sau din tara in 2017, dupa votul pro-Brexit de anul trecut, potrivit unei organizatii industriale, transmite Reuters.

In sectorul educatiei proportia este de 43%, iar in cel al sanatatii de 49%, potrivit unui sondaj efectuat in peste 1.000 de companii, efectuat de Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Piata britanica a muncii ramane puternica, dar decizia votantilor de a iesi din Uniunea Europeana va obliga probabil companiile sa isi regandeasca strategiile de training, in perspectiva unui numar mai mic de angajati din UE, in viitor, conform News.ro.

Premierul Theresa May a promis un control mai strict al imigratiei dupa iesirea din UE, care va avea loc probabil in 2019, chiar daca asta va insemna pierderea accesului liber pe piata unica. Date oficiale recente arata ca angajatorii care depind in mare masura de migranti au probleme sa ocupe unele posturi. Astfel, 45% intre locurile de munca vacante la sfarsitul anului trecut erau in firme de retail si angro, industria prelucratoare, sanatate, industria ospitalitatii si servicii alimentare.

Un consilier pentru piata muncii al CIPD a spus ca datele oficiale mai arata ca numarul cetatenilor UE care lucreaza in Marea Britanie a crescut mai lent in trimestrul al treilea, decat inainte de referendum. ”Acest fapt creeaza probleme semnificative de recrutare in sectoare unde posturile sunt ocupate de obicei de forta de munca din afara Marii Britanii si care sunt vulnerabile in mod special la schimbarea politicii imigratiei, a aratat el. Semne ale unor deficite de muncitori migranti au aparut anul trecut in sectorul agricol, la scurt timp dupa referendum, deprecierea lirei sterline facand tara o destinatie mai putin atractiva.

Citeste si:
Plata indemnizaţiilor pentru sprijinirea angajaţilor şi...
Guvernul a aprobat procedura...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...
Sursa foto: Shutterstock/Monkey Business Images

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri