Aproape 300 de persoane au fost evacuate din terminalul Sud, iar pasagerii care se aflau in terminalul Vest au fost blocati inauntru, a precizat un purtator de cuvant al Ministerului de Interne Pierre-Henri Brandet, potrivit News.ro.

Prefectura Val-de-Marne ii sfatuieste pe pasageri sa nu se duca la aeroport.

Cele doua terminale ale aeroportului au fost inchise, a anunat ADP, iar sute de zboruri care se apropiau de Orly au fost redirectionate catre Roissy Charles de Gaulle, a precizat DGAC.

Un barbat a fost ucis sambata de un militar din cadrul Operatiunii Sentinelle pe Aeroportul Orly-Sud, in Val-de-Marne, a confirmat Ministerul de interne.

Citeste si:

Circumstantele incidentului erau inca neprecizate.

”Barbatul a reusit sa-i ia arma unui militar (din cadrul Operatiunii) Sentinelle. Se pare ca a fost neutralizat rapid de fortele de securitate. Se pare ca este vorba despre (o pusca de asalt de tip) Famas pe care barbatul a luat-o”, a precizat Brandet.

O operatiune RAID era in curs, iar genisti se aflau pe aeroport, care a fost evacuat in inrtegime, a anuntat Politia Nationala franceze pe contul de Twitter.

Trei militari din cadrul Operatiunii Sentinelle au fost agresati pe 3 februarie cu arme albe. Un barbat a ranit un militar cu o maceta la Caruselul de la Muzeul Luvru din Paris, dupa care a fost grav ranit prin impuscare.

Sursa foto: Sorbis/Shutterstock.com