El are o fisa ”J” la Fisierul persoanelor cautate (FPR), adica este cautat de Politia Judiciara, scrie News.ro.

Cazierul sau judiciar contine ”noua mentiuni” ale unor fapte de drept comun, intre care jaf armat si trafic de stupefiante.

”Detectat ca radicalizat”, el a facut in 2015 obiectul unei perchezitii administrative care ”nu a condus la nimic”, a precizat o sursa din cadrul politiei.

Barbatul este cunoscut ”politiei si serviciilor de informatii”, a declarat sambata ministrul de Interne Bruno Le Roux.

El este suspectat ca a ”deschs focul” in timpul unui control rutier la Garges-les-Gonesse (Val-d'Oise), in apropiere de Stains (Seine-Saint-Denis), catre ora locala 7.00 (8.00, ora Romaniei), unde a ranit usor un polisist.

El a fost ”reperat” ulterior la Vitry-sur-Seine (Seine-Saint-Denis), de unde ar fi furat o masina pentru a se duce la orly, a precizat ministrul pe aeroport.

Atacatorul ”tinea ostatica (o femeie) militar, o tinea de gat si ameninta alti doi militari cu pusca femeii”, povesteste un martor, Dominique, care a asistat la atacul de pe Aeroportul Orly-Sud, sambata dimineata, relateaza Le Figaro.

Citeste si:

Dominique, care nu a dorit sa-si spuna numele de familie, in varsta de 58 de ani, pleca spre Republica Dominicana impreuna cu sotia sa, precizeaza ziarul.

El a asistat la scena, care s-a petrecut ”la primul etaj al erogarii”.

”Am auzit voci rastite si am vazut militari care tineau in catarea armei o persoana”, a spus el.

Potrivit acestui martor, ”un barbat tinea ostatica (o femeie) militar, o tinea de gat si-i ameninta pe ceilalti doi militari cu pusca femeii” pe care incerca sa i-a smulga.

”Era grav”, ”iar atunci ne-am indepartat si, coborand scarile, am auzit focuri de arma”.

Inainte sa plece, calatorul a avut timp sa vada un rucsac in mijlocul salii. ”Nu stim ce era inauntru”, a spus el.

Sursa foto: PopTika/Shutterstock.com