Monopoly, un popular joc de societate american, va inlocui trei dintre piesele sale principale - degetarul, roaba si gheata - cu figurine care vor reprezenta un pinguin, un T-Rex si o rata din cauciuc, au anuntat vineri reprezentantii companiei care produce acest joc, Hasbro Inc, informeaza Reuters.

Aceasta modificare face parte dintr-o campanie globala, demarata cu scopul de a actualiza jocul de societate Monopoly, cu ajutorul voturilor exprimate de clienti la inceputul acestui an, scrie News.ro.

Versiunea actualizata a jocului va fi lansata oficial in luna august, precizeaza compania Hasbro Inc.

Patru piese clasice au ”supravietuit” votului clientilor: terrierul scotian, automobilul, jobenul si o nava de razboi - unele dintre ele datand de pe vremea Marii crize economice.

Producatorii jocului vor introduce o alta piesa noua: o pisica din plastic, ce a fost adaugata in 2013 pentru a inlocui un fier de calcat cu talpa din fier.

Citeste si:
Games of Romania: piata jucariilor se extinde spectaculos
Games of Romania: piata...

Clientii ingrijorati de posibilitatea ca regulile jocului sa fie schimbate pot sa stea linistiti, au precizat producatorii. Regulile jocului Monopoly vor ramane aceleasi.

Monopoly este un joc originar din Statele Unite, introdus pe piata de fratii Parker. Numit si “Jocul de schimburi comerciale rapide cu proprietati”, numele lui se inspira din conceptul economic de monopol, care se refera la dominatia unei singure entitati asupra unei piete. Jucatorii misca roata pe o suprafata de joc, deplasandu-se pe plansa de joc in functie de numarul decis de zaruri, marindu-si averile imobiliare prin achizitionare de case si hoteluri si incasand chirii de la adversarii lor, scopul final fiind acela de a ii impinge pe ceilalti competitori spre faliment.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Reactia KFC dupa ce s-au descoperit bacterii in gheata