Turcia si Arabia Saudita au salutat, vineri, atacul american cu rachete de croaziera asupra Siriei. Turcia considera ca atacul este "o evolutie importanta si semnificativa” si indeamna la o pozitie sustinuta si dura impotriva presedintelui Bashar al-Assad. Arabia Saudita spune ca atacul asupra Siriei este o ”decizia curajoasa” a presedintelui Donald Trump.

”Este imperativ ca regimul (presedintelui sirian Bashar al-Assad - n.r. ) sa fie deplin pedepsit de comunitatea internationala”, a declarat vineri, vicepremierul Numan Kurtulmus, potrivit News.ro.

Noi consideram (atacul american) drept (un lucru) pozitiv, insa credem ca acest lucru trebuie sa fie completat. Barbaria regimului Assad trebuie sa fie oprita imediat

Vicepremierul Turciei, Numan Kurtulmus

Oficialul turc spera ca aceasta operatiune a Statelor Unite sa contrinuie la intensificarea eforturilor de pace in Siria.

Turcia este unul dintre cei mai vocali critici ai presedintelui sirian Bashar al-Assad si sustine opozitia siriana care lupta impotriva regimului inca de la inceputul conflictului sirian.

Arabia Saudita lauda "decizia curajoasa" a lui Trump de a ataca Siria

Arabia Saudita lauda ”decizia curajoasa” a presedintelui american Donald Trump de a lansa un atac cu rachete de croaziera asupra Siriei, din cauza unui presupus atac chimic atribuit regimului sirian, relateaza The Associated Press, potrivit News.ro.

Guvernul presedintelui sirian Bashar al-Assad este criticat extrem de dur din cauza acestui presupus atac chimic, intr-un comunicat difuzat vineri de agentia de presa de stat Spa.

Rachetele lansate de Trump sunt raspunsul corect fata de crimele comise de acest regim impotriva poporului sau, in urma esecului comunitatii internationale de a-l opri

Ministerul saudit de Externe

Arabia Saudita, condusa de sunniti, este un vechi inamic al lui al-Assad si ii sustine pe rebelii care lupta impotriva lui. Ea considera razboiul civil sirian un razboi indirect intre sunniti si Iranul siit.

Opozitia siriana saluta atacul american si indeamna la noi atacuri

Opozitia siriana a salutat, vineri, atacul american asupra bazei aeriene guvernamentale Shayrat si a indemnat la noi atacuri, dupa ce doua nave americane de razboi au tras zeci de rachete de croaziera asupra aerodromului, marcand o intensiificare a rolului militar al Statelor Unite in razboiul din Siria, relateaza Reuters.

Opozitia siriana critica de mult timp politica Statelor Unite in conflictul sirian si considera ca administratia fostului presedinte Barack Obama a esuat sa ofere destula sustinere rebelilor care lupta impotriva armatei siriene si aliatilor ei, mai bine inarmti.

Noi speram la o continuare a atacurilor, pentru a impidica regimul sa-si foloseasca avioanele pentru a lansa orice noi atacuri aeriene sau sa foloseasca din nou arme interzise la nivel international

Ahmad Ramadan, seful biroului de presa al Coalitiei Nationale Siriene, o grupare politica de opozitie

Hasan Haj Ali, comandantul gruparii rebele Armata Idlebului Liber, care lupta in cadrul Armatei Siriene Libere, a declarat pentru Reuters ca atacul a avut loc intr-o ”faza foarte importanta” si le arata sirienilor ca ”inca mai exista umanitate in lume”. Ali a declarat ca nu se asteapta la alte atacuri, insa ”putem spune ca a venit timpul foarte potrivit ca Bashar al-Assad si criminalii luib sa ajunga la cosul de gunoi al istoriei”.

Nasr al-Hariri, negociatorul-sef al Inaltului Comitet pentru Negocieri (HCN), a apreciat intr-un mesaj postat pe Tweitter ca atacurile, ”in cazul in care continua, vor da un start corect in lupta impotriva terorismului”.

Presedintele american Donald trump a anuntat ca a ordonat atacul cu rachete impotriva aerodromului de pe care a fost lansat sangerosul atac chimic de marti, subliniind ca a actionat in ”interesul securitatii nationale” a Americii impotriva presedintelui sirian Bashar al-Assad.

CITESTE SI: Kremlinul denunta atacul american asupra Siriei drept o "agresiune impotriva unui stat suveran"

Sursa foto: Standard/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri