Angela Merkel a refuzat sa poarte valul islamic la o intalnire cu regele Arabiei Saudite

Angela Merkel nu a respectat codul vestimentar strict impus de liderii sauditi si a refuzat purtarea valului islamic la o intalnire de prim rang cu regele Arabiei Saudite, transmite The Independent.

Legislatia saudita le obliga pe femei sa poarte burka si sa-si acopera parul in public, dar Angela Merkel a devenit ultima dintr-o serie de politicieni occidentali care au refuzat sa se acopere in timpul unor vizite in Arabia Saudita, potrivit News.ro. Theresa May a refuzat luna trecuta sa poate traditionala abaya, iar printre alte femei care au refuzat anterior acest protocol se numara Hillary Clinton si Michelle Obama.

Cancelarul german si-a explicat ingrijorarea cu privire la situatia drepturilor omului in timpul intalnirii cu regele Salman al Arabiei Saudite.

Merkel a vorbit cu regele saudit despre pedeapsa capitala aplicata prin metode de-a dreptul medievale, precum si despre rolul jucat de tara in razboiul civil din Yemen. ”Am impresia ca tara asta este intr-o etapa de schimbare si mult mai multe lucruri sunt posibile fata de acum cativa ani, dar egalitatea este in continuare departe”, a declarat cancelarul Germaniei.

De asemenea, cancelarul s-a intalnit cu mai multi afaceristi locali, intrucat valoarea exporturilor germane se ridica la peste jumatate de milion de euro in Arabia Saudita.

Citeste si:
Fatma: Sunt femei care aleg pur si simplu sa poarte valul islamic
Musulmana in Romania: "Sunt...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Germania interzice functionarilor publici purtarea valului islamic

Saptamana trecuta, parlamentarii germani au aprobat in prima camera un proiect legislativ care interzice partial purtarea valului islamic in cazul functionarilor publici si a soldatilor din armata Germaniei.

Angela Merkel a declarat ca sustine interzicerea valului integral, atat timp cat o asemenea interdictie ”este posibila din punct de vedere legal”.

Sursa foto: 360b / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri