Un depozit de arme din Saint-Pryve-Saint-Mesmin (Loiret), in apropiere de Orleans, a fost jefuit, iar peste 20 de pusti de vanatoare au fost furate, relateaza AFP.

Portile depozitului, aflat la sud de Orleans, au fost fortate. Autoritatile au deschis o ancheta si nicio pista nu este exclusa in prezent. Tot astazi a fost evacuata zona din jurul Muzeului Luvru, in Paris, din motive de securitate, potrivit News.ro.

Astazi au loc alegeri prezidentiale in Franta, turul doi, in care francezii au de ales intre Emmanuel Macron si Marine Le Pen.

Soarta Uniunii Europene si a euro ar putea depinde de rezultatul alegerilor prezidentiale care au loc duminica in Franta, o victorie asteptata a candidatului pro-UE Emmanuel Macron urmand sa fie interpretata de pietele financiare ca un semn al scaderii riscurilor politice pe continent, relateaza Reuters.

Un castig surprinzator al candidatei de extrema-dreapta Marine Le Pen ar amplifica riscul ca a doua mare economie din zona euro sa abandoneze moneda unica si chiar sa iasa din Uniunea Europeana.

Sondajele publicate vineri au aratat ca Emmanuel Macron conduce cu 62% la 38% in preferintele electoratului, dar investitorii sunt neincrezatori in astfel de cercetari, dupa socurile politice recente precum alegerea ca presedinte a lui Donald Trump in SUA si decizia britanicilor de a iesi din UE, de anul trecut.

Le Pen si-a temperat recent planurile de iesire din UE si zona euro, afirmand ca acestea nu sunt prioritare. Daca va castiga, euro se va deprecia imediat cu 5%, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters in aceasta saptamana.

Niciun sondaj important nu anticipeaza victoria lui Le Pen, dar aceasta ar amplifica instabilitatea pe pietele financiare, in special a actiunilor, obligatiunilor si monedelor europene.

Sursa foto: PopTika/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri