Mai multe picturi expuse la Muzeul Luvru au fost afectate de o furtuna

Mai multe picturi expuse la Muzeul Luvru din Paris au suferit stricaciuni in urma unei furtuni violente care a avut loc in capitala franceza sambata trecuta, a anuntat institutia intr-un comunicat, scrie AFP.

Sase picturi au fost mutate din salile in care erau expuse, potrivit News.ro. ”In Salle des sept-Cheminées, au putut fi observate pete de apa pe doua dintre «Les Quatre Saisons» ale lui Nicolas Poussin («Primavara» si «Toamna») si pe o opera a lui Jean-François de Troy, «Le Triomphe de Mardochée»”, se arata in comunicat.

Aceste tablouri au fost imediat inlaturate din sala si conducerea muzeului asteapta acum raportul restauratorilor pentru a sti care este starea lucrarilor. Alte trei tablouri, semnate Georges de La Tour si Eustache Le Sueur, au fost scoase din sala in care erau expuse (pictura franceza de secol XVII), din cauza urmelor de umiditate care au fost gasite pe peretii acesteia.

Infiltratiile de apa au dus la inchiderea mai multor spatii si la evacuarea preventiva a unor opere de arta apartinand departamentului pictura si unele provenind din cel de antichitati egiptene.

Citeste si:
Muzeul Luvru se pregătește să-și deschidă porțile, într-un nou...
Muzeul Luvru se redeschide...
Sursa foto: Takashi Images / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri