Rapperul american Kanye West a dat in judecata compania de asigurari Lloyd's of London, cerandu-i plata unor daune in valoare de aproximativ 10 milioane de dolari, pentru ca nu i-a acordat despagubirea pentru concertele pe care artistul le-a anulat in luna noiembire, in cadrul turneului Saint Pablo, informeaza bbc.co.uk.

Reprezentantii companiei rapperului, Very Good Touring, sustin ca Lloyd's of London ar sugera ca va refuza sa plateasca, aducand ca argument starea de sanatate a artistului, cauzata de consumul de marijuana, care a dus la anularea concertelor. Artistul neaga aceasta acuzatie, potrivit News.ro. In noiembrie, Kanye West a anulat ultimele 21 de concerte pe care trebuia sa le sustina in cadrul turneului Saint Pablo si a fost internat in spital.

Compania Very Good Touring cere plata unor daune in valoare de peste 9,8 milioane de dolari si solicita, de asemenea, plata unei dobanzi pentru presupusa incalcare de contract. ”Nu au explicat clar motivul pentu care nu au platit inca si nu au oferit niciun indiciu potrivit caruia intentioneaza sa plateasca sau sa refuze, aducand argumentul ca artistul ar fi consumat marijuana”, a declarat Howard King, avocatul companiei rapperului.

Potrivit procesului intentat, Lloyd's of London ar fi primit de la rapper ”sute de mii de dolari” pentru acoperirea costurilor unei eventuale anulari a concertelor. Turneul Saint Pablo ar fi trebuit sa se incheie pe 31 decembrie, dar a fost anulat dupa ce rapperul a petrecut opt zile intr-un centru neuropsihiatric la UCLA Medical Center din Los Angeles.

Howard King a negat acuzatiile potrivit carora consumul de canabis a dus la starea de sanatate ”grava” a artistului. Potrivit documentelor procesului, consultate mai intai de The Hollywood Reporter, compania Lloyd's of London a angajat un avocat pentru a dezvolta acest argument.

”Apeland imediat la un consilier juridic arata clar ca obiectivul acestei companii este sa obtina orice pretext, indiferent cat de departe ar fi de adevar, pentru a refuza sa plateasca sau pentru a incerca sa justifice o posibila negociere pentru reducerea sumei datorate”, a spus Howard King.

El mai acuza compania de asigurari ca a dezvaluit informatii confidentiale despre Kanye West catre mai multe publicatii, cu scopul de a intimida artistul, astfel incat acesta sa nu intenteze un proces. Howard King a mai afirmat ca Lloyd's of London obisnuieste sa accepte sume mari de la clienti si apoi sa desfasoare anchete ”fara sfarsit” pentru a evita sa plateasca. Un purtator de cuvant al companiei Lloyd's of London a refuzat sa comenteze.

Kanye West a fost internat in spital dupa ce a facut o serie de comentarii controversate pe scena, intre care s-a numarat unul despre rapperul Jay-Z, care ar fi platit asasini sa il ucida, dar si unul despre Mark Zuckerberg, fondatorul platformei de socializare Facebook, care nu i-ar fi platit o datorie de 53 de milioane de dolari. Rapperul a mai spus, in fata unui public din California, ca nu a votat pentru alegerea preedintelui SUA, dar ca daca ar fi votat, l-ar fi ales pe Donald Trump.

Kanye West, nascut pe 8 iunie 1977, este rapper si producator muzical, devenit cunoscut la inceputul anilor 2000. Artistul a lansat opt albume de studio - dintre care unul in colaborare cu Jay Z -, care s-au vandut in peste 32 milioane de copii si au generat peste 100 milioane de descarcari digitale. Kanye West a castigat 21 premii Grammy.

Sursa foto: SOCIALisBETTER / Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri