Oamenii bogati cheltuiesc foarte multi bani pentru a-si pastra viata privata si sigura: de la ascunderea locuintelor de pe Google Maps pana la constructia unor camere de panica de 500.000 de dolari, potrivit Business Insider.

“Confidentialitatea si siguranta sunt legate in mod inextricabil. A existat o perioada in care preocuparile referitoare la confidentialitate erau in primul rand legate de pierderile financiare, precum fraudarea cardurilor bancare sau a cardurilor de credit. Acum, avand informatiile personale disponibile imediat prin intermediul internetului si al surselor social media, oamenii folosesc ceea ce inainte era informatie privata pentru a afla unde clientii traiesc sau informatii despre activitatile lor pentru a se intalni personal cu ei”, a declarat, pentru BI, Gary Howlin, vicepresedinte senior la Gavin de Becker & Associates, care ofera protectie executiva pentru persoane bogate, inclusiv clienti din Curtea Suprema si CIA.

Drept urmare, cei bogati au grija mare cand vine vorba de averea lor.

De exemplu, Kim Kardashian West (Queen of Selfies) a fost intotdeauna cunoscuta pentru diamentele pe care si le arata pe Instagram si la “Keeping Up With the Kardashians”, dar dupa ce a fost amenintata cu arma si a fost jefuita de bijuterii in valoare de peste 10 milioane de dolari in 2016, a devenit mai discreta in legatura cu bogatia ei. Ea nu isi mai afiseaza toate bijuteriile in social media, nu mai poarta asa multe bijuterii in public si are paza 24 din 24.

Cat cheltuie Kim Kardashian pentru siguranta ei

Renumiti directori generali si moguli de afaceri, cum ar fi Mark Zuckerberg si Richard Branson, au fost mereu mai disrecti, cel putin in spatiul public. La fel sunt si mai multe celebritati, precum Jennifer Lawrence sau Mellisa McCarthy, care se abtin cand vine vorba de averea lor.

Pentru a fi cat mai in siguranta, unii isi blocheaza GPS-ul cand ajung acasa si nu afiseaza public unde au proprietati. Totodata, multi angajeaza arhitecti pentru a le proiecta o locuinta cat mai sigura.

Casele celebritatilor nu apar pe Google Street View

Aceste masuri de confidentialitate nu sunt deloc ieftine: un conac subteran a fost listat pentru 185 milioane de dolari anul trecut. In schimb, cei fara case subterane platesc pana la 500.000 de dolari pentru a instala camere de panica de lux in casa.

De asemenea, ei locuiesc in cartiere de lux, iar locuientele lor nu apar pe Google Street View.

Casa lui Paul McCartney nu este vizibila pe Google Street View si nici casele locuitorilor din Hidden Hills, California, printre care se numara si Kardashian West si Kanye West, Lisa Maria Presley, Drake si Miley Cyrus, potrivit Vanity Fair.

Cat platesc vedele pentru a-si pastra viata privata

“Este un lucru obisnuit pentru un manager de succes sa cheltuiasca un milion de dolari pe an sau chiar mai mult pentru un program de securitate si confidentialitate”, a mai spus Howlin.

Anul acesta, Facebook a aprobat o alocatie de 10 milioane de dolari pentru securitate anuala pentru Zuckerberg si familia sa, cu 3 milioane mai mult fata de anul precedent, anuntate Business Insider recent.

Oamenii bogati cauta intimitate si siguranta atunci cand calatoresc

Discretia celor bogati nu se limiteaza doar la locuinta, ei prefera sa ia masuri si atunci cand calatoresc. Daca o vedeta este vazuta conducand printr-un oras, sunt sanse mari sa fie urmarita pana ajunge acasa.

Poate ca acesta este motivul partial pentru care atat de multi miliardari conduc automobile non-luxoase. Zuckerberg a fost vazut intr-un Acura YSX, un Volkswagen hatchback si o Honda Fit, fiecare evaluate la in jur de 30.000 dolari. Totodata, mostenitoare Walmart, Alice Walton, cea mai bogata femeie din lume, conduce un Ford F-150 King Ranch din 2006, care se vinde cu aproximativ 40.000 de dolari, potrivit CNBC. Dar acest lucru se intampla doar in orasele in care locuiesc, cand ies din tara isi permit sa se rasfete.

De multe ori miliardarii nu ajung sa fie vazuti in receptia unui hotel, acestia platesc o suma suplimentara pentru a fi in siguranta. Si atunci cand vine vorba de zbor, ei prefera sa apeleze la serviciile unui operator aerian privat la cerere, pentru mai multa intimitate.

Sursa foto: Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri