Oua retrase din magazine din Europa din cauza contaminarii cu insecticid; in Olanda, substanta ar proveni din Romania

Milioane de oua au fost retrase de pe rafturile magazinelor din Olanda, Germania si Belgia din cauza contaminarii cu un insecticid a carui utilizare este interzisa in cazul produselor destinate consumului uman. In cazul Olandei, este posibil ca substanta sa fi fost cumparata din Romania in 2016, sustine publicatia The Black Sea.

Scandalul a inceput cand mai multi retaileri din Olanda, Germania si Belgia au anuntat ca retrag milioane de oua de pe piata dupa ce a fost descoperit un nivel ridicat de Fipronil in produsele respective. De la izbucnirea scandalului, peste 100 de ferme din Olanda au fost inchise temporar, iar autoritatile au demarat o investigatie, scrie News.ro.

Testele efectuate au aratat un nivel ridicat de Fipronil in produse, o substanta care este folosita in mod normal de medicii veterinari, dar care este interzisa in cazul animalelor destinate consumului uman. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in cantitati mari, Fipronil poate dauna ficatului, glandei tiroide si rinichilor.

Conform The Guardian, procurorii analizeaza lista de clienti a doua companii specilizate in productia si furnizarea de produse impotriva puricilor, fermelor olandeze si belgiene. Exista temeri ca substanta ilegala ar fi fost amestecata cu un insecticid a carui utilizare este legala, pentru a-i spori eficienta.

Citeste si:
STUDIU: Europa se va confrunta cu secete puternice din cauza...
STUDIU: Europa se va...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...
Sursa foto: AlenKadr / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri