Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sambata ca tensiunile cu tarile europene au drept cauza politica domestica a Uniunii Europene, exprimandu-si siguranta ca relatiile dintre Ankara si Berlin se vor imbunatati dupa alegerile generale din Germania, in care Merkel este favorita sa obtina un al patrulea mandat la conducerea Guvernului, transmite Reuters.

”Criticile din Europa au legatura cu politica lor interna. Franta si Austria au mai facut asta, am vazut ca aceeasi strategie este urmata de Germania. Cred ca aceasta situatie se va imbunatati dupa alegeri”, a declarat Erdogan in fata unei multimi din localitatea Isparta, scrie News.ro.

Relatiile dintre Europa si Turcia au ajuns la un nivel extrem de redus, dupa campania de epurare a disidentilor, opozantilor politici si a asa-numitilor gulenisti, lansata de Erdogan dupa lovitura de stat esuata din iulie 2016.

Peste 50.000 de persoane au fost arestate intr-o campanie masiva de epurare a presupusilor oponenti politici ai regimului Erdogan.

Citeste si:
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015
Cronologie: principalele...

Sursa foto: kafeinkolik / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului