2 Noiembrie 2006

Philip Morris Cehia are previziuni optimiste, in ciuda pierderilor suferite

Producatorul de tigarete Philip Morris crede in stabilizarea cotei sale de piata, in Cehia, dupa scaderea din primele sase luni ale anului, a declarat directorul executiv al filialei cehe, Anja Fiedler.

Filiala ceha a companiei Philip Morris a suferit o scadere a cotei sale de piata, de la 69%, la 62,8%, in primele sase luni ale anului 2006, fapt care a cauzat ingrijorarea investitorilor cu privire la previziunile de viitor ale companiei. Cotatia actiunilor companiei, care este controlata de Altria Group Inc, a scazut, miercuri, cu 0,81%, la 11,581 de coroane.

Fiedler a declarat ca stabilizarea cotei de piata este un element pozitiv pentru companie. "Cota noastra de piata s-a stabilizat, la aproximativ 62,8%, si cred ca acest lucru este foarte pozitiv", a declarat reprezentanta companiei. "Avem semne care indica faptul ca aceasta tendinta va continua", a adaugat Fiedler, conform NewsIn. Cota de piata a companiei Philip Morris este amenintata, in Cehia, de marcile straine mai ieftine, a caror popularitate este in crestere, dupa scumpirea tigarilor, din cauza cresterii accizelor.

Competitia acerba a determinat compania Philip Morris sa nu majoreze pretul tigarilor, fapt care a influentat rezultatele obtinute de companie in prima jumatate a anului si a condus, in luna august, la cea mai slaba cotatie a actiunilor companiei, din ultimii patru ani.



Citeste si