Papa Francisc a criticat sambata, in ultimul sau discurs rostit in Columbia, la Medellin, traficantii de droguri, pe care i-a numit “asasini”, relateaza AFP.

„Este un subiect foarte dureros pentru mine, dar tinerii sunt, in mod natural, procupati pentru viitorul lor. O preocupare care, de atat de multe ori, este gresita. Distrusa de asasinii drogurilor. Medellin imi aduce aminte de aces lucru. Acest lucru imi aminteste de atat de multe vieti tinere scurtate, aruncate, distruse”, a adaugat el, potrivit News.ro.

Papa i-a invitat pe cei 14.000 de preoti, membri ai clerului, sa “insoteasca acest cortegiu trist” si sa “ceara iertare pentru cei ale caror iluzii au fost distruse”. “Cereti-i Domnului sa isi schimbe sufletele si sa se opreasca de la aceasta distrugere a tineretului”, a subliniat el. De la sosirea in Columbia, de unde va pleca in cursul noptii de duminica spre luni, Suveranul Pontif le-a cerut episcopilor columbieni pentru a se implica mai clar impotriva traficului de droguri.

“Sa nu va fie teama sa ridicati linistit vocea pentru a le aminti tuturor ca o societate care se lasa sedusa de mirajul traficului cu narcotice se baga singura in metastaza morala care mercantilizeaza infernul si raspandeste peste tot coruptie”, a afirmat el.

Sursa foto: Drop of Light / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri