”Am vorbit cu presedintele sud-coreean Moon Jae-in noaptea trecuta (de sambata spre duminica). L-am intrebat ce mai face Rocket Man. Se formeaza cozi lungi in fata benzinariilor in Coreea de Nord. Pacat!”, scrie ironic seful statului american, potrivit News.ro.

In aceasta convorbire la telefon, cei doi lideri s-au angajat sa exercite ”o presiune mai puternica” asupra Phenianului.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, in unanimitate, o noua rezolutie care-i impune sanctiuni Coreei de Nord, cu scopul de a o determina sa renunte la programele sale balistic si nuclear.

Aceasta rezolutie a fost adoptata dupa ce, in pofida celorlalte sapte serii anterioare de sanctiuni, Phenianul a efectuat pe 3 septembrie al saselea test nuclear si a lansat, in iulie, doua rachete intercontinentale.

Ministrii de Externe ai tarilor membre ale Consiliului de Securitate al ONU se reunesc joi pentru a discuta despre proliferarea armelor de distrugere in masa si despre amenintarea pe care o reprezinta Coreea de Nord.

Sursa foto: WhiteHouse.gov