Serviciul, chiar si al doilea, a fost arma cu care Simona Halep a "rapus-o" in premiera pe Sarapova, mai puternic, mai lung, mai aproape de linii. Doar doua mingi de break (una fructificata) i-a oferit jucatoarea romana rivalei, dominand-o categoric la acest capitol (11 mingi de break avute, din care a fructificat 7).

Apoi Simona Halep a dat dovada de calm si inteligenta, simtindu-si adversara mai grabita si mai lipsita de precizie ca niciodata. Halep a avut de-a face cu aceeasi agresivitate feroce din partea Mariei Sarapova, dar nu s-a lasat descumpanita, nu a incercat sa atace sau sa riste nejustificat. Rusoaica a "bubuit" toate mingile, Simona a raspuns cu mult efort, cu o defensiva corecta, cu atentie la retur, punctand "chirurgical" atunci cand a fost sigura de ea.

Forta si presiunea Mariei Sarpova s-au oprit in fileu sau au trecut dincolo de dimensiunile terenului si nici macar antrenorul Sven Groeneveld nu a putut opri aceasta "generozitate". Cu 39 de greseli nefortate in dreptul Sarapovei (doar 6 Halep), victoria Simonei Halep a devenit mult mai usoara (15-12 la mingi direct castigatoare).

Halep a obtinut break-ul chiar in primul ghem al meciului. Insa apoi a servit slab - cel mai slab serviciu din aceasta intalnire - si Sarapova a egalat. A urmat un nou break al romancei, consolidat cu seviciul, la 0, si inca un break. La 1-5, jucatoarea rusa si-a facut serviciul, dar a cedat imediat setul, cu 2-6, dupa 33 de minute de joc.

In setul secund, tot Halep a rupt echilibrul, la 1-1, si a mentinut acelasi ritm bun pe propriul serviciu. A mai cedat un ghem la 3-1, apoi a terminat setul cu acelasi 6-2, dupa o ora si 12 minute de joc.

Citeste si:

In faza urmatoare, Simona Halep va evolua cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 34 WTA sau cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 11 WTA.

Sarapova despre meciul cu Halep: A facut cel mai bun meci impotriva mea

Maria Sarapova a laudat jocul Simonei Halep din meciul de miercuri, de la China Open, spunand ca adversara ei a facut cea mai buna partida din cele opt jucate impreuna.

"Cred ca a facut un meci incredibil, probabil cel mai bun dintre toate partidele disputate impotriva mea. Eu nu am fost taioasa, nu am vazut bine mingea, nu m-am miscat cum ar fi trebuit impotriva ei. A lovit consistent mingea, nu a comis multe erori nefortate, procentajul ei la sevriviciu a fost chiar mare. A facut toate lucrurile cum trebuie", a declarat Sarapova, conform site-ului WTA.

Calificarea in sferturi este recompensata la Beijing cu 149.138 de dolari si 215 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a ajuns in optimi la China Open. Anterior, cea mai buna performanta a ei la competitia chineza a realizat-o in 2014, cand a atins tot faza sferturilor de finala.

Sursa foto: lev radin/Shutterstock.com