Grecia spera sa obtina 231,93 milioane de euro din vanzarea unei participatii de 67% in Autoritatea portuara Thessaloniki (OLTH), acordul urmand sa fie semnat in 15 decembrie, a declarat Sotiris Theofanis, coordonatorul consortiului care a castigat licitatia pentru portul elen, informeaza publicatia Kathimerini.

Agentia pentru Privatizare a statului elen (TAIPED) a aprobat in octombrie propunerea ofertantilor si a trimis-o Consiliului Auditorilor, inainte ca acordul de concesiune sa fie semnat si aprobat de Parlament. Consortiul care vrea sa achizitioneze o participatie majoritara in portul Thessaloniki este format din Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), o subsidiara a CMA, Terminal Link si Belterra Investments, scrie Agerpres.

Anul trecut, grupul chinez Cosco a preluat o participatie de 51% in cel mai mare port al Greciei, Pireu. Conform acordului semnat intre Cosco si Agentia de Privatizare din Grecia (HRDAF), grupul chinez va plati 280,5 milioane de euro (312,5 milioane de dolari) pentru a cumpara 51% din portul Pireu. In urmatorii cinci ani, Cosco va achizitiona inca 16%, cu suma de 88 de milioane de euro, dupa ce va finaliza investitii de 300 de milioane de euro in Portul Pireu.

Noul Guvern de stanga a oprit unele privatizari, cand a venit la putere in 2015, dar le-a relansat in 2016, ca parte a acordului semnat cu creditorii internationali. Al treilea pachet de asistenta financiara obtinut de Grecia - in valoare de 86 de miliarde de euro- prevede un program masiv de privatizare. Banii obtinuti vor fi folositi la achitarea imprumuturilor primite pentru recapitalizarea bancilor si pentru finantarea investitiilor. In ultimii cinci ani, Grecia a obtinut din privatizari trei miliarde de euro.

Sursa foto: Yuliy Vasilev / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri