Cel putin zece persoane au fost ranite si 50 au fost arestate, sambata, la Kiev in cursul unor confruntari intre politie si manifestanti anticoruptie care au amplasat o tabara de corturi in apropierea sediului parlamentului, relateaza AFP.

"Sase manifestanti au avut nevoie de ingrijiri medicale, patru politisti au fost raniti' in urma confruntarilor", a declarat comandantul politiei din Kiev, Andriy Kryshchenko, pentru canalul de televiziune '112'. Un numar de 50 de persoane care au opus rezistenta fortelor de politiei au fost arestate, a adaugat el, scrie Agerpres.

Zeci de sustinatori ai fostului presedinte georgian Mihail Saakasvili, care a devenit adversar in Ucraina, si-au instalat corturile in luna octombrie si au organizat in mod constant mitinguri cerand demisia presedintelui Petro Porosenko. Potrivit comandantului politiei, fortele de ordine au intervenit impotriva instalarii taberei de catre opozanti. Ei sunt anchetati pentru ca au incercat, la sfarsitul anului 2017, sa ocupe o cladire in centrul capitalei Kiev.

Mihail Saakasvili, candva aliat al presedintelui Petro Porosenko, a devenit unul dintre cei mai aprigi opozanti ai acestuia si nu a incetat sa sfideze puterea ucraineana pe care o acuza de coruptie. Kievul a interzis intrarea pe teritoriul tarii timp de trei ani a fostului presedinte georgian, expulzat pe 12 februarie in Polonia.

Sursa foto: Photobank gallery / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri