In Canada, peste 500 de medici si rezidenti, precum si peste 150 de studenti la medicina, au semnat o scrisoare publica in care sustin ca protesteaza impotriva propriilor majorari salariale, potrivit CNBC.

“Noi, medicii din Quebec, care credem intr-un sistem public puternic, ne opunem cresterii recente de salarii negociate de federatiile noastre medicale”, se arata in scrisoare.

Medicii spun ca sunt ofensati ca vor primi cresteri atunci cand asistentii medicali si pacientii se confrunta cu conditiile de munca dificile.

“Aceste cresteri sunt mai socante si pentru ca asistentii, stagiarii si alti profesionisti se confrunta cu conditii de munca foarte dificile, in timp ce pacientii traiesc cu lipsa accesului la servicii necesare din cauza reducerilor drastice din ultimii ani si centralizarii puterii in Ministerul de Sanatate”, se mai arata in scrisoare, care a fost publicata pe 25 februarie.

Un medic din Canada este platit in medie cu aproximativ 260.000 de dolari (339.000 dolari canadieni) pentru servicii clinice de catre Ministerul Sanatatii, potrivit unui raport al Institutului Canadian pentru Sanatate din 2017. In medie, un medic de familie este platit cu 211.000 dolari, iar un specialist in chirurgie cu 354.000 dolari. Acestea sunt salariile brute si nu tin cont de cheltuielile pe care le face fiecare medic pentru a functiona.

Sursa foto: Shutterstock / Blue Planet Studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri