20 Noiembrie 2006

Georgia ameninta cu blocarea aderarii Rusiei la OMC

Georgia continua sa ameninte cu blocarea aderarii Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului, acuzand Moscova de impunerea unei blocade economice asupra statului georgian, a relatat, vineri, cotidianul rus Kommersant, citand-o pe presedinta parlamentului georgian, Nino Burdjanadze.

"Organizatia Mondiala a Comertului se bazeaza pe principiile liberului schimb si al transportului de marfuri. Rusia a incalcat aceste principii in ceea ce priveste Georgia: Rusia a aplicat un blocaj economic de facto si a introdus sanctiuni. In acest context noi nu putem permite Rusiei sa adere la aceasta organizatie", a declarat aceasta cu ocazia unei vizite in Rusia, informeaza NewsIn. "Daca Rusia va renunta la aceasta politica, Georgia nu se va mai opune aderarii Rusiei la OMC", a adaugat Burdjanadze.

Georgia, care este implicata intr-o situatie diplomatica extrem de tensionata cu Rusia de la expulzarea la sfarsitul lunii septembrie a patru cetateni rusi acuzati de spionaj, cere Rusiei sa ridice embargoul aplicat asupra vinurilor si apei minerale georgiene.

Moscova a suspendat toate legaturile de transport si serviciile postale cu Georgia ca urmare a acestui scandal diplomatic de "spionaj" iar Georgia a suspendat acordul bilateral semnat cu Rusia privind aderarea Rusiei la OMC. Rusia a semnat ieri la Hanoi un acord cu Statele Unite ale Americii, acest acord reprezentand ultimul obstacol inainte de aderarea la Organizatia Mondiala a Comertului a statului rus.



Citeste si