Papa Francisc si-a exprimat ''rusinea'' de a lasa tinerilor generatii ''o lume dezbinata de conflicte si razboaie'', in cadrul rugaciunii rostite vineri seara cu ocazia procesiunii traditionale Via Crucis (Drumul Crucii), in fata Colosseumului din Roma, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

''Generatiile noastre sunt pe cale sa lase tinerilor o lume dezbinata de conflicte si razboaie, o lume devorata de egoism, in care tinerii, copiii, bolnavii, varstnicii sunt marginalizati'' si-a exprimat regretul suveranul pontif.

Liderul celor 1,3 miliarde de catolici din lumea intreaga a prezidat ceremonia din Vinerea Mare intr-o atitudine de reculegere, cu ochii inchisi, asezat pe un baldachin rosu pe o platforma in fata Colosseumului iluminat.

Adunati in jurul imensului amfiteatru, dupa ce au trecut prin controalele stricte de securitate, 20.000 de credinciosi, cei mai multi cu o lumanare in mana, au urmarit intr-o tacere absoluta ceremonia nocturna a Drumului Crucii.

Liderul organizatiei catolice Caritas din Siria, insotit de sotie si cei trei copii, a purtat crucea pe parcursul uneia dintre cele 14 etape traditionale ale traseului. ''Purtam cu noi toata suferinta poporului, copiilor, tatilor si mamelor tarii noastre'', a marturisit sirianul Riad Sargi, inainte de ceremonie.

Ministrul de Interne italian, Marco Minniti, a confirmat in aceasta saptamana riscul ridicat de comitere a unor atentate teroriste in Italia, iar aproximativ 10.000 de politisti au fost trimisi pe strazile Romei pentru a asigura siguranta cetatenilor.

In ciuda masurilor de precautie, un camion de 12 metri cu placute de inmatriculare din Turcia, al carui sofer se ratacise, a putut circula in zona de securitate din centrul orasului, in imediata apropiere a institutiilor politice din capitala italiana, precizeaza AFP.

Cinci persoane au fost arestate joi in Italia in cadrul unei operatiuni antiteroriste conceputa impotriva apropiatilor lui Anis Amri, tunisianul care a comis un atac terorist cu un camion intr-un targ de Craciun la Berlin pe 19 decembrie 2016, in urma caruia au murit 12 oameni si alte 100 de persoane au fost ranite.

Politia italiana a arestat, de asemenea, miercuri si vineri doi tineri radicalizati, de origine marocana; asupra unuia dintre acestia au fost gasite instructiuni pentru instalarea unei bombe la bordul unui camion.

Sursa foto: Drop of Light/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri