Liderul nord-coreean Kim Jong Un a propus inchiderea, in luna mai, a centrului de teste atomice si invitarea la eveniment a unor experti americani, a anuntat duminica presedintia sud-coreeana, in timp ce Donald Trump s-a declarat optimist cu privire la posibilitatea unui acord nuclear cu Phenianul, relateaza AFP.

Aceasta propunere, transmisa de presedintia sud-coreeana, este cea mai recenta ilustrare a vartejului diplomatic care a avut loc in ultimele luni in Peninsula Coreeana si care a culminat vineri cu un summit istoric intercoreean, conform Agerpres.ro.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un si presedintele sud-coreean Moon Jae-in au convenit cu aceasta ocazie sa se ajunga prin "denuclearizare totala" la o '' peninsula coreeana fara arme nucleare".

Timp de ani de zile, Pheninanul a argumentat ca nu va renunta niciodata la arma atomica, indispensabila, potrivit lui, pentru a se apara de o invazie americana.

''Kim a declarat in cursul summitului cu presedintele Moon ca va inchide centrul pentru teste nucleare in mai si ca va invita in curand experti din Coreea de Sud si Statele Unite, precum si jurnalisti pentru a prezenta procesul comunitatii internationale intr-un mod transparent", a declarat Yoon Young-chan, purtatorul de cuvant al Casei Albastre, presedintia sud-coreeana

"Daca ne vedem deseori (cu Washingtonul), daca vom construi incredere, punem capat razboiului si, in final, ni se promite ca nu va fi nicio invazie, de ce ar trebui sa traim cu arme nucleare?'', a intrebat retoric purtatorul de cuvant.

Este posibil ca aceste declaratii sa fie percepute ca un preambul la un alt summit foarte asteptat intre Kim si presedintele american Donald Trump, care a manifestat un optimist cu prudenta.

In timpul summitului organizat la Panmunjom, localitate frontaliera din Zona Demilitarizata care separa peninsula, cele doua Corei au confirmat "obiectivul lor comun de a obtine, printr-o denuclearizare totala, o peninsula coreeana nenucleara".

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri